Máte voľné miesto v garáži? Kúpte si tank!

Amerika je skutočne krajinou neobmedzených možností. Ako inak komentovať aktuálnu ponuku jeden z aukčných spoločností. Na predaj je totiž skutočný vojenský tank z roku 1943.
Vydané  Text: 
Aukčné spoločnosti zaoberajúce sa predajom automobilových skvostov ponúkajú väčšinou kultové autá minulosti, autá významných osobností, prípadne exkluzívne kúsky pochádzajúce z limitovaných sérií. A čím menej takýchto automobilov existuje, tým je ich cena vyššia. A hoci sa v tomto prípade nejedná o osobné auto, exkluzivita je celkom určite istá. Tank M4A1 Grizzly bol vyrobený v roku 1943 v Kanade, pričom vzniklo necelých 200 kusov.
**Investičné eso?** Deduško, ktorý tento rok slávil 77 rokov, je vo výbornej kondícii. Prešiel kompletnou a detailnou konštrukčnou a vizuálnou rekonštrukciu. Všetky funkcie, vrátene hydraulických systémov ovládania veže sú teda plne funkčné. Jediné, čo je samozrejme nefunkčné, sú zbraňové systémy. Na pohon tanku slúži hviezdicový deväťvalcový motor Wright Whirlwind s objemom 15,9 litra, ktorý spolupracuje s päťstupňovou manuálnou prevodovkou Spicer. Tank jazdí maximálnou rýchlosťou približne 40 km/h, dojazd na jedno natankovanie je 193 kilometrov. Dodajme, že v rámci prebiehajúcej aukcie o tank prejavilo záujem už 19 záujemcov a je teda veľmi pravdepodobné, že súčasná ponuka 405 000 USD ešte nie je ani zďaleka konečná. Tak č vy na to? Nechceli by ste mať tohto fešáka s pohotovostnou hmotnosťou 30 ton vo svojej garáži?








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.