Cena nového Golfu rapídne klesá! Už stojí ako o triedu menšie auto

O tom, ako prebiehajúca pandémia ovplyvnila automobilový priemysel, sme v posledných mesiacoch informovali našich čitateľov hneď niekoľkokrát. Problémy spôsobilo dočasné zastavenie výroby, ale tiež pokles záujmu o nové autá zo strany zákazníkov. Ide o prirodzenú reakciu na nestabilnú situáciu vo svete, ktorá v kombinácii s vládnymi opatreniami ohrozuje stabilný príjem domácností. **Časť záujemcov preto uprednostnila kúpu lacnejšieho… Prečítať celé
Vydané  Text: 
O tom, ako prebiehajúca pandémia ovplyvnila automobilový priemysel, sme v posledných mesiacoch informovali našich čitateľov hneď niekoľkokrát. Problémy spôsobilo dočasné zastavenie výroby, ale tiež pokles záujmu o nové autá zo strany zákazníkov. Ide o prirodzenú reakciu na nestabilnú situáciu vo svete, ktorá v kombinácii s vládnymi opatreniami ohrozuje stabilný príjem domácností. **Časť záujemcov preto uprednostnila kúpu lacnejšieho jazdeného auta, alebo sa rozhodla túto investíciu odložiť.** Automobilky však potrebujú ďalej predávať svoje modely, a preto sa pokúšajú prilákať zákazníkov na atraktívne zľavy. Príkladom rýchleho poklesu základnej ceny je nový Volkswagen Golf, ktorý sa v najnovšom cenníku dostal pod hranicu 16 000 eur v základnej výbave a motorom 1.0 TSI (66 kW/90 k). **V porovnaní s minulými mesiacmi došlo k poklesu ceny od 1 000 do 1 500 eur** v závislosti od stupňa výbavy a motorizácie. Najväčšie zľavy sa pritom viažu na výbavy Style a R-Line.
### Čo ponúka základ? Isto sa všetci pamätáme na časy, keď v cenníkoch výrobcovia vyzdvihovali úplne samozrejmé veci ako sú napríklad stierače či volant. Komfortných prvkov v najlacnejších verziách bolo veľmi málo, a preto takýmto vtipným spôsobom zoznam rozširovali. **Za najnovší Golf v základe sa však hanbiť rozhodne nemusíte.** Každé auto je totiž vybavené Full LED svetlometmi, digitálnymi prístrojmi, infotainmentom s dotykovou obrazovkou, automatickou klimatizáciou, asistenčnými systémami, elektrickými oknami či bezkľúčovým štartovaním. Našim **„tajným tipom“ v ponuke Golfu je výbavový stupeň Life,** ktorý základ dopĺňa o adaptívny tempomat, dojazdovú rezervu, parkovacie senzory, kožený volant či infotainment so zrkadlením obrazovky telefónu. V kombinácii so slabším 1.5 TSI a manuálnou prevodovkou sa s bonusom stále zmestíte pod 20 000 eur. Ktorý Golf by ste si vybrali vy?








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.