Prvý raz za volantom Cupra Formentor (video)

Dlho očakávané športové SUV Cupra Formentor si budeme môcť zadovážiť vo verzii s naftovým i benzínovým motorom, s manuálom i automatikou, k dispozícii bude tiež ako plug-in hybrid.
Vydané Text: 
Na športové SUV CUPRA Formentor sú kladené veľmi vysoké očakávania, [pretože o ňom vieme už viac ako rok a pol](https://www.autoviny.sk/obsah/znacka/cupra-formentor), ale až teraz sa dozvedáme o jeho formálnom príchode na trh. Automobil využívajúci základu, techniku a dizajnové princípy značky SEAT sa predviedol na videu, v ktorom ho šoféroval Dr. Werner Tietz, člen predstavenstva SEAT pre výskum a vývoj. On vedie aj celý vývojový tím CUPRA spoločne s Martou Almuni, technickou riaditeľkou CUPRA, počas vývoja boli využité aj zručnosti vodičov Jordiho Genéa a Mattiasa Ekströma. Prvá jazda zachytená na videu je síce plná strihov, ktoré by sme radi vymenili na jeden solídny nestrihaný záber z jazdy, no sme zmierení s tým, že sa jedná o marketingovú záležitosť. Tietz po jazde zdôraznil svoje potešenie z celkového dojmu z vozidla a jeho jazdných vlastností. Automobil má sprostredkovať dokonalý kontakt s vozovkou vďaka ideálne naladenému podvozku, na výber je až päť jazdných režimov, ktoré okrem motora a prevodovky ovplyvňujú aj adaptívny podvozok a progresívne riadenie. Jazdné režimy sa pritom vyberajú tlačidlom umiestneným na volante, rovnako na volante sa štartuje motor. Dr. Werner Tietz na videu odprezentoval konfiguráciu s názvom **CUPRA Formentor VZ 2.0 TSI 310PS DSG 4Drive**: jedná sa o verziu s benzínovým dvojlitrovým štvorvalcovým motorom koncernu Volkswagen s max. výkonom 228 kW (310 koní) s automatickou dvojspojkovou prevodovkou DSG a pohonom všetkých štyroch kolies. Okrem tejto špičkovej konfigurácie budú v predaji aj ďalšie verzie, ktoré budú o cenovo o niečo dostupnejšie: * Formentor 2.0 TDI 150PS (110kW), * Formentor 1.5 TSI 150PS (110kW)manuál/DSG, * Formentor 2.0 TSI 190PS (140kW) DSG 4Drive, * plug-in hybrid Formentor e-Hybrid 1.4 TSI 204PS (150kW) DSG, * Formentor VZ 2.0 TSI 245PS (180kW) DSG s pohonom predných kolies, * Formentor VZ e-Hybrid 1.4 TSI 245PS (180kW) DSG s pohonom predných kolies.







ODPORÚČANÉ



Auto pre život / Test Nissan Townstar Combi

  • Máte radi spontánnosť, žijete naplno a vychutnávate si, čo deň prinesie? Nissan Townstar je auto, ktoré vás pri tom rado bude sprevádzať.

     Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024 
  • Športový crossover

    Predstavujeme CUPRA Formentor: Rodí sa ikona

  • Model Formentor vznikol ako prvý vlastný model značky Cupra. Pri prvom predstavení vyvolal rozruch a vzbudil veľký záujem, čím pomohol, že sa nová značka naplno presadila. Odvtedy sa Cupra zapísala do povedomia a Formentor si získal mnoho priaznivcov.

     Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024 
  • Predstavujeme nové MG 3: Zábava v meste

  • Model MG3 je vrelo očakávaná novinka. Do svojho segmentu má priniesť nielen priaznivú cenu, ale aj špičkovú hybridnú technológiu a výkon, aký sa bežne nevidí. To všetko spolu so zábavou za volantom!

     Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024 
  • Štatút reklamnej a propagačnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport č. 6/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia Inzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská… Prečítať celé

      
  • Štatút reklamnej a propagačnej súťaže Carven C’est Paris! La Nuit Pour Homme – auto motor a šport č. 6/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽE 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé