Úspešné Autoviny.sk: V septembri vyše 531-tisíc reálnych používateľov a 861-tisíc návštev

September bol pre Autoviny.sk opäť úspešný mesiac, tešíme sa z najlepších čísiel.
Vydané  Text: 
**Zhrnutie**: * **počas septembra 2020 mali Autoviny.sk 861 782 návštev, z toho 531 266 reálnych používateľov;**; * **Autoviny.sk sa tak opakovane radia medzi najčítanejšie auto-moto tituly v Slovenskej republike;**; * **čitatelia mali opäť záujem predovšetkým o publicistiku a autorsky náročnejšie témy**; * **91,81% čitateľov je priamo zo Slovenska teda viac ako predtým**; Pred niekoľkými mesiacmi sme sa v redakcii rozhodli, že budeme každý mesiac zverejňovať podrobné údaje o sledovanosti webstránky www.Autoviny.sk. Sme presvedčení, že naša poctivá práca prináša ovocie aj vďaka tomu, že sme k našim čitateľom a obchodným partnertom otvorení, transparentní a nebojíme sa ukázať podrobnosti o zdrojoch návštevnosti a presných číslach. Najčítanejšími článkami v septembri 2020 bola opäť seriózna publicistika, na ktorú kladieme veľký dôraz. Sme radi, že čitatelia sa na nás obracajú so svojimi problémami a otázkami, niektoré z tém potom vyberáme do našej Poradne, ktorá má tento rok veľký úspech. Samozrejme, že významné miesto v rebríčkoch čítanosti zastávajú aj aktuality z auto-moto sveta a tiež naše autorské testy automobilov a motoriek. ### Čísla za september 2020
V septembri navštívilo naše webové stránky celkovo **531 266 reálnych používateľov**. Väčšina z nich sa v priebehu mesiaca vrátila (50,9%), takže **celkový počet návštev (relácií) je 861 782**. Na našich stránkach nejdeme cestou násilného vynucovania PV-čiek, napriek tomu sa tešíme z veľmi priaznivého **počtu zobrazení 1 284 007**. Veľmi dôležitý je údaj o priemernom čase trvanie jednej relácie, podľa Google Analytics sú to dve minúty a šesť sekúnd pre celý web. Ak si ale odfiltrujeme iba články a kvízy (teda bez úvodnej stránky), tak sa **priemerne strávený čas predlžuje až na 4 minúty a 13 sekúnd**. To znamená, že ľudia naše články reálne čítajú. Z miery okamžitých odchodov iba 9,55% vyplýva, že viac ako 90% všetkých článkov je dočítaných (používame eventy s triggermi na základe polohy). ### Odkiaľ k nám ľudia prichádzajú? Že nás čítajú v predovšetkým Slováci svedčí údaj o návštevnosti zo Slovenska, a to 91,81%. To je o štyri desatiny viac ako v auguste. Na druhom mieste je Česká republika s podielom 1,93%, predovšetkým pre našu distribúciu obsahu aj pre jazykovo príbuzných susedov a témy o značkách Hyundai a Škoda, ďalšie krajiny sa potom delia o zvyšné percentá. Máme za to, že sa jedná o Slovákov žijúcich v zahraničí, preto sa jedná iba o európske krajiny. Odkedy pracujeme na Autovinách, jednou z našich priorít je **diverzifikácia distribúcie obsahu**, čo sa priaznivo podpisuje na rozmanistosti zdrojov, odkiaľ naši čitatelia prichádzajú. Na prvom mieste je, prirodzene, Facebook. Na druhom mieste sú takzvaní *directi*, teda čitatelia, ktorí si do prehliadača napíšu www.autoviny.sk a prichádzajú napriamo, tých bolo v septembri až 21,70%, teda 130 186 jednotlivcov. Až 84,83 % všetkých čitateľov otvára Autoviny.sk na mobilnom telefóne a iba jedenásť percent na počítači. Na tablete je to potom 3,76 percenta, čo predstavuje celkovo 19 902 čitateľov.

Autoviny.sk v júli prekonali čítanosť 612-tisíc, padol tým nový rekord. Ďakujeme!

Titul Autoviny.sk v júli 2020 opäť rástol, prvýkrát prekonal 612-tisíc reálnych používateľov a takmer milión jednotlivých návštev.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »