Ženy za volantom nie sú o nič horšie ako muži. Nová Hyundai Miss Drive absolvovala Školu šmyku

Natália Vohláriková preukázala, že krásne ženy a dobré autá k sebe patria nielen z estetického hľadiska!
Vydané  Text: 
Napriek tomu, že koronavírus zasiahol do celospoločenského diania u nás i vo svete, a teda aj do súťaže Miss Slovensko 2020, značka Hyundai sa nenechala odradiť a vyhlásila súťaž Miss Drive 2020 v náhradnom termíne. O prestížny motoristický status Miss Drive sa uchádzalo dvanásť finalistiek Miss Slovensko, ale vyhrať mohla iba jedna. Víťazkou sa napokon stala **NATÁLIA VOHLÁRIKOVÁ** ([Instagram](https://www.instagram.com/natalia.vohlarikova/?hl=sk)), ktorá včera absolvovala Školu šmyku v Centre bezpečnej jazdy **na crossoveri Hyundai Kona**. Absolvovať Školu šmyku je zážitok a nie je pravda, že by v nej dámy dosahovali horších výsledkov ako muži. Práve naopak, ukazuje sa, že aj slečny, ktoré inak nemajú o autá špeciálny záujem, sú ochotné učiť sa nové veci a nechať si poradiť od špecialistov.
Natália Vohláriková prešla štandardným teoretickým výcvikom, v ktorom inštruktor objasnil základné typy krízových situácií a ich riešenia. Súčasťou tejto teoretickej časti sú aj pokyny ako zaujať správne miesto za volantom či ako predvídať krízové situácie, a teda celkom sa im vyhnúť. Ako to už ale býva v praxi, takéto krízové situácie prichádzajú nečakane. Je preto najlepšie vyraziť na trať a vyskúšať si všetko na vlastnej koži, pretože znalosti sa nadobúdajú nielen vzdelávaním, ale predovšetkým skúsenosťou! Po asi dvoch hodinách teórie nasledovali jazdy na Hyundai Kona. Jedná sa o auto, ktoré v ideálnej miere kombinuje proporcie vhodné do mesta, dobrú ergonómiu riadenia, praktický potenciál a komfort na palube. Jedná sa o jedno z najbezpečnejších áut vo svojej kategórii [s plným päťhviezdičkovým hodnotením v Euro NCAP](https://www.euroncap.com/en/results/hyundai/kona/29609), bolo preto rozumné trénovať si zvládanie krízových situácií práve na ňom.
Natália Vohláriková absolvovala jazdy na suchom i mokrom povrchu, pričom práve špeciálna plošina s tryskajúcou vodou a technológiou pre okamžité uvedenie vozidla do šmyku preverila schopnosti adeptky najlepšie. Rovnako, ako sa minulý rok v rovnakých disciplínach darilo Tereze Turzovej, Miss Drive 2019, na konci dňa plného jazdenia odišla so znalosť zvládať kritické situácie aj Natália Vohláriková, Miss Drive 2020.

Čo o sebe Natália prezradila?

Do súťaže Miss Slovensko 2020 sa Natália prihlásila, pretože v rámci svojich záľub pochodila už mnoho súťaží a tento projekt je pre ňu úplne niečím novým. Študentka gymnázia v Seredi miluje šport, tanec, ale aj spev. V budúcnosti by chcela študovať medicínu. Natália má 18 rokov a výšku 180 centimetrov. Pozrite sa, ako sa Natálii darilo v slalome na enkovom Hyundai Tucson, v ktorom ju inštruoval Maťo Homola: *Za poskytnutie fotografií ďakujeme spoločnosti Hyundai Motor Czech s.r.o., organizačná zložka Slovakia*




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!