Toto musíte vidieť! Elektrický pick-uk sa točí ako tank!

Brutálny výkon, štyri motory a neobyčajné schopnosti. Páčilo by sa vám auto, ktoré sa vie otáčať na mieste?
Vydané  Text: 
Extrémne šprinty z miesta však nie sú jediným, na čo plánujú firmy lákať potenciálnych zákazníkov. O špeciálnej vlastnosti, ktorú za veľkou mlákou nazývajú Tank Turn sme už počuli, no nevedeli sme si ju predstaviť v praxi. Firma Rivian preto natočila video, ktoré dokazuje, že nielen tank sa dokáže otočiť doslova na mieste. Iste, znalci budú oponovať, že pre zadnokolku so šikovným vodičom za volantom to nie je problém a podobné parádičky dokážu robiť na počkanie. ### Elektromobilita stavia doterajšie schopnosti automobilov doslova na hlavu! Firma Rivian však chce túto zábavku dopriať aj vodičom, ktorí zasa až takí majstri volantu nie sú. Video prezrádza, že za neobyčajnou schopnosťou auta treba hľadať koncepciu usporiadania pohonu. Každé koleso má vlastný motor a o ostatné sa postará elektronika. Zostáva nám veriť, že podobné kúsky budú majitelia predvádzať iba na uzatvorených priestranstvách a nie v bežnej premávke. Inak, počuli ste už o tom, že pripravovaný elektrický Hummer dostane nielen brutálny výkon (735 kW/1 000 k, 15 600 Nm), ale aj funkciu Crab mode, čo by sme mohli preložiť ako „krabí režim“. Dokáže sa tento pohybovať do boku ako krab? Ako to vo firme mysleli sa dozvieme už na jeseň tohto roka, kedy sa uskutoční oficiálne predstavenie auta.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!