Toto bude trhák! Hyundai i30 dostal nový atmosférický motor s väčším objemom

Juhokórejská automobilka Hyundai modernizovala svoje vozidlá radu i30, naraz predstavila nový hatchback, kombi i fastback. Všetky si osvojili prepracovanejší modernejší dizajn predných i zadných partií, **kombi sa dočkalo vyhotovenia N Line** a novinky sa udiali aj v interiéri, technike a tiež v samotnom pohone. Vnútri sa nový Hyundai i30 dočká sedempalcového displeja. Ten nahrádza klasické analógové ručičky v kaplnke prístrojov,… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Juhokórejská automobilka Hyundai modernizovala svoje vozidlá radu i30, naraz predstavila nový hatchback, kombi i fastback. Všetky si osvojili prepracovanejší modernejší dizajn predných i zadných partií, **kombi sa dočkalo vyhotovenia N Line** a novinky sa udiali aj v interiéri, technike a tiež v samotnom pohone. Vnútri sa nový Hyundai i30 dočká sedempalcového displeja. Ten nahrádza klasické analógové ručičky v kaplnke prístrojov, ďalší desaťpalcový dotykový displej potom uvidíme vo vrchnej časti stredového panela slúžiaci k ovládaniu multimediálneho systému a navigácie. Samozrejmosťou je príkladná konektivita. Chýbať nebudú funkcie pre pripojenie mobilných telefónov **Android Auto a Apple Car Play, ktoré budú od leta 2020 fungovať bez kábla.** Nový model i30 je tiež vylepšený balíkom rozšírených bezpečnostných prvkov Hyundai SmartSense. **Pod týmto označením očakávajte rad funkcií** ako napríklad automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu so sledovaním vozidla pred sebou, asistent na upozornenie na vozidlá pri cúvaní, upozornenie na pohnutie sa vedúceho vozidla či monitorovanie mŕtveho uhla.
### Nech žije atmosféra Hlavným lákadlom pre slovenských motoristov však nepochybne bude výber nových pohonných jednotiek pod kapotou. Tradicionalisti ocenia prítomnosť **atmosférického benzínového štvorvalca s dvojitým nepriamym vstrekovaním paliva a objemom 1.5 litra,** ktorého maximálny výkon dosahuje 81 kW (110 k). Ten výrobca dodáva výhradne v kombinácii so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Zároveň pôjde o najlacnejšiu pohonnú jednotku v ponuke radu i30. Benzínový turbom prepĺňaný motor 1,0 T-GDI s výkonom 88,3 kW (120 k) bude k dispozícii s novou 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Doteraz bola táto motorizácia dostupná iba so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Ďalšou novinkou v novom i30 je 1,0-litrový benzínový motor T-GDI s výkonom 88,3 kW (120 k) s voliteľnou 48V technológiou Mild Hybrid pre vyššiu úsporu paliva, prvýkrát je tiež k dispozícii so 6-stupňovou inteligentnou manuálnou prevodovkou (iMT). iMT odpojí motor od prevodu potom, ako vodič uvoľní plynový pedál. **To umožňuje vozidlu vstúpiť do dvoch možných úrovní dojazdu v závislosti od podmienok.** Pri prvej úrovni beží motor na voľnobeh. Pri druhej úrovni sa motor dočasne vypne, aby sa ušetrilo ešte viac paliva. Pre tých, ktorí dávajú prednosť automatickej prevodovke, je k dispozícii aj 48-voltový Mild Hybrid s 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou.
V ponuke motorizácií ostáva 1,6-litrový dieselový motor s výkonom 85 kW (115 k) s možnosťou voľby 6-stupňovej manuálnej prevodovky alebo 7-stupňovej dvojspojkovej prevodovky. 1,6-litrový dieselový motor s výkonom 100 kW (136 k) sa teraz dodáva so štandardným 48 V mild hybridným systémom. Je k dispozícii s 6-stupňovou inteligentnou manuálnou prevodovkou alebo so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou. **Vrcholom ponuky v novej i30-tke je nový 1,5-litrový benzínový motor T-GDI s výkonom 117,5 kW (160 k),** ktorý je štandardne dodávaný so 48 V mild hybridnou technológiou. Je k dispozícii aj so 6-stupňovou inteligentnou manuálnou prevodovkou alebo 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou. ### VIDEÁ AMŠ








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.