Vyčistili ste už svoje auto od saharského piesku? Na toto ste možno zabudli.

Aj tento rok nám vietor priniesol prach a piesok zo Sahary. Napadlo vás, kam všade sa mohol dostať?
Vydané  Text: 
Pred dvoma týždňami sme mali nemilé ráno. Naše autá boli pokryté pieskom zo Sahary. Usilovnejší už stihli autá kompletne umyť, tým lenivejším pomohol dážď. Je to však všetko? Samozrejme nie. Poriadne zabrať dostali napríklad gumičky stieračov, pánty, tesnenia… Venujte teda dostatočnú pozornosť ich vyčisteniu a premazaniu. **Predĺžite im tak životnosť**. A ešte jedna veľmi dôležitá vec vás čaká. Vyčistenie alebo výmena kabínového filtra.
Jeho vyčistenie alebo rovno výmena nie je väčšinou zložitá operácia. Návod ako postupovať pri výmene nájdete v príručke k autu, alebo na internete. Ak si na to netrúfnete, navštívte servis.
### Na vyhľadanie vhodného kabínového filtra si pripravte potrebné údaje o vašom aute. Značka/model/motor/prevodovka/rok výroby. Rozdiel napríklad môže byť aj v tom, či **vaše auto má alebo nemá klimatizáciu**. Pri zadávaní údajov a výbere filtra buďte dôsledný. Vyhnete sa tak problémom s nevhodným dielcom. Ak máte pochybnosti, odmerajte pôvodný filter. Väčšina e-shopov pri filtroch udáva aj ich rozmery. Do zdravého dýchania, priatelia.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.