Pozrite sa na nové Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder s 10-valcom za 175-tisíc eur

Čo poviete na jazdu v rýchlosti 324 km/h bez strechy? Má to byť splnený sen vášnivých motoristov.
Vydané  Text: 

Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder (2021) v skratke:
  • 10-valcový benzínový motor s max. výkonom 449 kW (610 k) a max. krútacim momentom 560 Nm;
  • jedna konská sila na 2,47 kilogramu hmotnosti;
  • pohon výlučne zadných kolies;
  • hmotnostne je vozidlo vyvážené v pomere 40:60 v prospech zadnej časti;
  • strecha sa skladá automaticky do rýchlosti 50 km/h;
  • odporúčaná cena pre Európu je 175 838 €.
  Značka Lamborghini sa pustila do nevšedného projektu, svoj nový model Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder predstavila výlučne v online priestore prostredníctvom technológií rozšírenej reality (AR, augmented reality). Jedná sa o zážitkový spôsob, akým verejnosti ukázať novinku tak, akoby sa jednalo o živé predstavenie. Nové Lamborghini si môžete cez mobil virtuálne vložiť do svojej obývačky a obchádzať si ho tak, akoby ste ho nahrávali na kameru telefónu, prípadne si ho môžete prezrieť ako detailne prepracovaný 3D model. Jedná sa však o aplikáciu tak náročnú na výkon, že ani na modernom smartfóne nám tento výdobytok techniky nefungoval spoľahlivo. Podstatou je ale samotné auto, nie atraktívny spôsob jeho prezentácie.
Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder je podľa slov automobilky určené pre ľudí, ktorí veria v čistý pôžitok a nadšenie zo šoférovania. S otvorenou strechou, burácajúcim desaťvalcom a zadným pohonom za viac ako 175-tisíc eur by si takúto jazdu neužil asi iba málokto. Rozdiel v porovnaní s Huracán EVO 4WD Spyder s pohonom všetkých kolies by mal byť podľa Lamborghini signifikantný. Superšport zrýchľuje z nuly na rýchlosť 100 km/h už za 3,5 sekundy, maximálna rýchlosť je 324 km/h. Z pohľadu vodiča bude dôležité najmä ovládač jazdných režimov ANIMA, ktorým sa upravuje aj miera zásahu stabilizačného systému P-TCS. Pre nás, obyčajníkov, bude vrcholom už aj režim STRADA, ale v režimoch SPORT a CORSA by sa malo dostavovať to pravé vzrušenie z riadenia výkonného stroja bez drastických zásahov bezpečnostných systémov. Napríklad CORSA sa zameriava aj na to, aby bola kontrola trakcie a agility účinná pri výjazdoch zo zákruty.
Vozidlo stojí na 19-palcových diskoch Kari, má obuté pneumatiky Pirelli P Zero, za príplatok budú k dispozícii 20-palcové disky a karbón-keramické brzdy. Predaj Lamborghini Huracan Evo RWD Spyder bude spustený v lete tohto roka ako modelový ročník 2021. Odporúčaná cena pre Európu je 175 838 € vrátane dane a táto cena istotne porastie pre množstvo príplatkových prvkov výbavy.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé