Hyundai i20 N príde čoskoro. Automobilka zverejnila prvé video.

Prototyp ostrého modelu Hyundai i20 N sa na videu preháňa po zamrznutom jazere. Spolu s i20 WRC a RM19 ho v severnom Švédsku testoval pilot tímu Hyundai Motorsport WRC Thierry Neuville.
Vydané  Text: 
Po obrovskom úspechu modelov i30 N a i30 Fastback N Hyundai podľa očakávania pracuje aj na vysoko výkonnej verzi svojho najnovšieho európskeho modelu – úplne nového i20 N. Rovnako ako v prípade iných modelov N, aj i20 N bude pripravený na športovú jazdu na okruhu aj na bežnú, každodennú jazdu ulicami miest.
**Medzi líškami** Testovanie sa uskutočnilo začiatkom roka 2020 na zamrznutom jazere v švédskom Arjeplogu, obľúbenom zimnom testovacom stredisku výrobcov automobilov. Celoročne tuhá zima z neho robí ideálne miesto na testovanie vozidiel v extrémnych poveternostných podmienkach, pretože teplota tu môže klesnúť až na -30 stupňov Celzia. Počas testu chcel Hyundai preveriť spoľahlivosť vozidiel počas extrémneho chladu a otestovať ich výkon v podmienkach podobných, aké vládnu v motoršporte. Vysoké rýchlosti a ostré zákruty vystavujú autá vysokému mechanickému namáhaniu, ktoré preverí ich schopnosti v náročných podmienkach.
# Thierry Neuville: „Mal som na tvári veľký úsmev, pretože som dosť často šiel bokom.“ Video ukazuje vozidlo i20 WRC počas dravej nočnej jazdy zasneženými cestami mrazivého Laponska. Pri svitaní auto zrýchli, prechádza zasneženým lesom, až dorazí k zamrznutému jazeru. Strih videa diváka prenesie do ďalšieho pretekárskeho špeciálu a nakoniec prichádza rad aj na jazdu s prototypom nového modelu i20 N. Hoci je auto podľa očakávania zamaskované, prvé detaily tejto očakávanej automobilovej novinky naznačujú, že sa máme na čo tešiť. Viac informácií o i20 N zverejní Hyundai už čoskoro.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!