Šialenosť skončila katastrofou!

Tu a tam sa v automobilom biznise objaví veľmi odvážny počin. Pred časom sa k takémuto kroku odhodlala noblesná značka Aston Martin. A bola to veru hanba na tri chotáre.
Vydané  Text: 
Automobilka hľadala, ako splniť prísne emisné limity a ušetriť peniaze, ktoré by zaplatila na pokutách. Do oka im padla Toyota IQ. Mini autíčko, ktoré predbehlo dobu. Vo firme to podľa očakávania zobrali „pekne od podlahy“. Svoju verziu nazvali Cygnet a vyrábali ho tak, ako sú zvyknutí. Ručne a s dôrazom na každý detail. # Zázrak sa podľa očakávania nekonal. Autíčko s nezáujmom a posmechom bojovalo iba necelé tri roky (2011 – 2013). Povráva sa, že hoci bol odbytový plán nastavený veľmi odvážne, vyrobených bolo vraj iba necelých dvesto kusov. S akými plánmi automobilka do projektu vstupovala? Ročne chcela vyrobiť a predať 4000 kusov. Nuž realita ukázala, že sa teda poriadne sekli.
Aston Martin Cygnet
**Cena stúpa** Ktovie, koľko klientov si tento „Britský humor na kolesách“ kúpilo na špekuláciu? Už dnes je jasné, že sa nemýlili. O autá totiž začína byť celkom slušný záujem, čo ich cenu posunulo na priam neuveriteľných 50 000 €. Dodajme, že cena nového auta sa pohybovala na úrovni 35 až 40 000 €. **Ako by to bolo dnes?** Doba sa mení a čo bolo nedávno na posmech sa dnes pokojne môže stať hitom. Všetky malé autá majú byť podľa možnosti už čoskoro výhradne elektrospotrebičmi. Dočkáme sa teda noblesných luxusných mestských elektromobilov? Aktuálny vývoj naznačuje, že otázkou nie je či sa tak stane, ale kedy.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.