Výstavba Gigafactory Berlín má problém. Je ohrozený dátum spustenia výroby?

Výstavba prvej fabriky automobilky Tesla pri Berlíne po rýchlom rozbehu začína čeliť neočakávaným problémom. Dôvod nikoho neprekvapí.
Vydané Text: 
Vedenie spoločnosti sa z dôvodu pandémie koronavírusu rozhodlo stiahnuť všetok americký personál. Možno predpokladať, že za stiahnutím špecialistov je vyhlásenie amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý sa rozhodol osobám z Európy po dobu 30 dní zakázať vstup do USA. Ak by sa jednalo iba o tridsať dní, problém by to asi nebol. Situácia sa však dnes veľmi rýchlo mení a nikto nedokáže predpokladať, aký vývoj v nasledujúcich dňoch a týždňoch naberie. Tesla sa preto rozhodla pred obchodom uprednostniť zdravie svojich špecialistov. Je otázne, nakoľko sa táto komplikácia prejaví v napredovaní stavby a dátumu spustenia plnej výroby. Vedenie automobilky totiž napríklad oznámilo, že model Y bude pre Európu k dispozícii až z nového závodu pri Berlíne, ktorý mal byť spustený v júli 2021. Ak by sa však dátum posunul, mohol by to pre Teslu znamenať komplikáciu. Na najbližšie mesiace príchod svojich elektrických modelov ohlásilo viacero konkurentov. Aj keď na druhej strane treba povedať, že v Európe dnes asi niet automobilky, ktorá by s pandémiou problém nemala.







ODPORÚČANÉ


ZO SVETA

Nové 100 % clo na elektromobily z Číny bude realitou! A to je len začiatok

  • Americký automobilový priemysel a regulačné orgány sa obávajú, že ak sa čínske elektrické vozidlá dostanú do Spojených štátov, domáce značky im nebudú schopné konkurovať. Bidenova administratíva však údajne dospela k tomu, čo považuje za riešenie: Na čínske elektrické vozidlá zavedie plné 100-percentné dovozné clo.