Sme v aute pred koronavírusom v bezpečí? Odpoveď nemusí byť jednoduchá!

COVID-19 je ochorenie spôsobené novým typom koronavírusu. Prvýkrát bolo identifikované v čínskom meste Wuhan v decembri 2019. V januári 2020 sa izolované prípady začali objavovať v niektorých členských štátoch EÚ. **Do konca februára 2020 došlo k výraznému zvýšeniu výskytu ochorenia COVID-19 v severnom Taliansku** a prípady infikovaných ľudí začala zaznamenávať aj väčšina ďalších členských štátov EÚ. Po… Prečítať celé
Vydané  Text: 
COVID-19 je ochorenie spôsobené novým typom koronavírusu. Prvýkrát bolo identifikované v čínskom meste Wuhan v decembri 2019. V januári 2020 sa izolované prípady začali objavovať v niektorých členských štátoch EÚ. **Do konca februára 2020 došlo k výraznému zvýšeniu výskytu ochorenia COVID-19 v severnom Taliansku** a prípady infikovaných ľudí začala zaznamenávať aj väčšina ďalších členských štátov EÚ. Po nedávnej identifikácii zdravotnej hrozby COVID-19 v prostredí Slovenskej republiky začali zverejňovať štátne aj súkromné organizácie rady týkajúce sa ochrany zdravia a prevencie. Najväčšie riziko hrozí pri priamom blízkom kontakte s infikovanou osobou, pričom **samotný prenos nákazy prebieha kvapôčkovou metódou.** Ľudia sa môžu nakaziť najmä od osôb, u ktorých bol koronavírus potvrdený a ochorenie sa prenáša malými kvapôčkami z nosa alebo úst, keď infikovaná osoba kašle alebo vydychuje. **(POKRAČOVANIE POD VIDEOM)**
AMŠ NA YOUTUBE

AKO CESTOVAŤ?

Napriek tomu, že mnohí Slováci sa rozhodli vybrať dovolenku a zostať doma, v prípade nutnosti využitia dopravného prostriedku pri presune zásadne neodporúčame využívanie mestskej hromadnej dopravy. **Vozidlá sú častokrát znečistené, alebo slabo udržiavané, pričom prítomnosť veľkého počtu osôb v uzavretom priestore napomáha k šíreniu nákazy.** Ideálnym riešením nie sú ani taxislužby, obzvlášť tie lacnejšie nevenujú výraznú pozornosť čistote vozidiel a samotný vodič, s ktorým ste v blízkom kontakte, môže byť nositeľom koronavírusu z iného zákazníka. Najmenej rizikový spôsob prepravy je prostredníctvom vlastného súkromného vozidla. Ani tam však nemusíte byť v absolútnom bezpečí. Dbajte na to, aby hlavné ovládacie časti ako napríklad volant, radiaca páka či kľučky dverí boli čisté. Tejto téme sme sa venovali nedávno v priloženom článku nižšie. Taktiež odporúčame vymeniť vzduchový filter a dezinfikovať ventiláciu dostupnými prípravkami. **Týmto spôsobom zvýšite vlastnú ochranu aj v súvislosťami s inými vírusmi, prachom či ďalšími nečistotami prenikajúcimi do kabíny auta.** Luxusnejšie vozidlá disponujú vlastnou čističkou vzduchu schopnou eliminovať väčšinu baktérií, takýto systém zaručuje najvyššiu bezpečnosť pred nástrahami ukrývajúcimi sa v okolitom vzduchu.

Prevencia pred koronavírusom: Ako si správne dezinfikovať auto?

Keď si uvedomíte, koľko času denne trávite v aute a ako často čistíte jeho interiér, zrazu sa z vášho štvorkolesového miláčika stáva reálna hrozba prenosu baktérií a vírusov.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.