Toto vybrali ako najlepší interiér auta do 45-tisíc eur: model od Kie, ktorý asi ani nepoznáte

Pre niekoho je to prekvapenie, pre iného úplne prirodzený výber.
Vydané  Text: 
Američania vybrali najlepšie interiéry áut s cenou do 50 000 amerických dolárov, v prepočte približne 45 000 eur. Je prekvapivé, že sa víťazom nestal model niektorej americkej automobilky, napríklad Cadillacu. Piedestál víťaza obsadila juhokórejská KIA s modelom Telluride. Je nutné pripomenúť, že KIA čelila veľmi silnej konkurencii, takmer každý výrobca dnes ponúka interiéry s vyhotovením na špičkovej materiálovej, priestorovej i funkčnej úrovni. Názov ocenenia je **2020 Autotrader 10 Best Car Interiors Under $50,000** a zúčastnení motoristickí novinári hodnotili okrem vizuálnej stránky aj úroveň komfortu, použité materiály či priestorové pomery. V prípade KIA Telluride ocenili napríklad drevený dekor, čalúnenie v koži Nappa a tiež sedemmiestnu konfiguráciu. Pripomíname, že sa hodnotil interiér v stupni výbavy SX.
Modelu Telluride sa v Spojených štátoch darí dobre. Od uvedenia na trh stihol zinkasovať už 60 rôznych ocenení a minulý rok sa predalo sa viac ako šesťdesiattisíc exemplárov. Na Slovensku model Telluride síce nefiguruje v oficiálnej ponuke importéra, ale dá sa zadovážiť prostredníctvom individiuálnych predajcov z dovozu. Cenovka je na naše pomery celkom prijateľná – 40 000 eur za predvádzací kus vo výbave SX s motorom 3.6 V6 s max. výkonom 214 kW (291 k).

KIA predviedla svoje suverénne najväčšie SUV. Telluride má pritom motor bez turba.

Telluride je priamym pokračovateľom konceptu z roku 2015.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!