Volvo prišlo s faceliftom, ktorý si nikto nevšimol. Nájdete rozdiely?

Aj keď sú Volvá s modelovým označením 90 na scéne už niekoľko rokov, stále ich môžeme zaradiť k tým najkrajším automobilom na trhu. **Sme preto veľmi radi, že dizajnéri pri návrhu modernizovanej verzie nemenili charakter tohto modelu a celok doplnili len o pár detailov.** Zmeny sú tak decentné, že s ich identifikáciou budú mať aj samotní fanúšikovia značky. Podľa… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Aj keď sú Volvá s modelovým označením 90 na scéne už niekoľko rokov, stále ich môžeme zaradiť k tým najkrajším automobilom na trhu. **Sme preto veľmi radi, že dizajnéri pri návrhu modernizovanej verzie nemenili charakter tohto modelu a celok doplnili len o pár detailov.** Zmeny sú tak decentné, že s ich identifikáciou budú mať aj samotní fanúšikovia značky. Podľa všetkého došlo k jemnej úprave nárazníkov v spodnej časti s novými hmlovkami. Zadná časť sa môže pochváliť dynamickými smerovkami a nakoniec budú k dispozícii nové farebné odtiene karosérie či disky kolies. Po nastúpení do interiéru zisťujeme, že vylepšení sa dočkali reproduktory Bowers and Wilkins s výraznejším potláčaním ruchov z okolia alebo ventilačný systém, ktorý po novom disponuje čističkou vzduchu schopnou odstrániť „takmer všetky nežiadúce častice“ vo vzduchu. **Tento filtračný systém bol uvedený prvýkrát pre Čínsky trh, teraz si ho budeme môcť konečne objednať aj v Európe.** Rovnaký čistiaci systém vraj dostane aj menšie Volvo S60/V60. Ďalšie zmeny priniesli USB-C konektivitu či nové sedadlá pre najvyššiu výbavu využívajúce látkový poťah z vlny. Po implementovaní mild-hybridnej technológie v modeloch XC90 a XC60, prichádzajú na rad aj modely série 60 alebo 90. **Vďaka elektrifikácii a úpravám pohonnej jednotky by mali nové vozidlá dosiahnuť až 15 % úsporu paliva a emisií.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!