Hyundai reaguje na rastúci dopyt. Elektrickú Konu bude vyrábať aj v Nošoviciach!

Hyundai očakáva, že sa v roku 2020 stane najväčším poskytovateľom vozidiel s nulovými emisiami v Európe.
Vydané  Text: 
Rastúci dopyt po elektrických autách nenechal Hyundai bez odozvy. Vo svojom výrobnom závode v Nošoviciach rozširuje výrobný program. Hyundai Kona Electric začne z výrobnej linky zbiehať už v marci 2020. Celkovo automobilka v tomto roku plánuje **pre Európu vyrobiť až 80 000 bezemisných vozidiel** – ide o modely KONA Electric, IONIQ Electric a NEXO s palivovými článkami.
„Počúvame našich zákazníkov a urobili sme rozhodnutie s cieľom uspokojiť rastúci dopyt po našich elektrických vozidlách. Keďže sa stále viac ľudí obáva vplyvu svojho výberu auta na životné prostredie, vidíme v elektrických vozidlách na európskom trhu obrovský potenciál,“ uviedol Dong Woo Choi, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Hyundai Motor Europe HQ. „Odráža to naše progresívne myslenie a posilní našu pozíciu lídra v mobilite v budúcnosti.“ O tom, že automobilka v blízkej dobe siahne po navýšení produkcie modelu Kona Electric sa špekulovalo už dlhšie. Hneď po uvedení na trh zaujala nielen odborníkov, ale aj bežných motoristov. Ponúka totiž veľmi žiadanú kombináciu. Populárny typ karosérie SUV, elektrický pohon, dlhý dojazd a bohatú výbavu.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!