Honda Civic prichádza so športovým paketom! Baby Type R dostanete už za necelých 19 000 eur

Do modelového radu Civic pre rok 2020 zaradila Honda nový model Sport Line, ktorého dizajn exteriéru je inšpirovaný uznávaným modelom Type R. **Nový model Sport Line sa bude dodávať v dvoch výbavách – základný model Comfort Sport Line a model najvyššej kategórie Executive Sport Line.** Vynikajúci športový dizajn Výrazný dizajn Civicu je v modeli Sport Line… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Do modelového radu Civic pre rok 2020 zaradila Honda nový model Sport Line, ktorého dizajn exteriéru je inšpirovaný uznávaným modelom Type R. **Nový model Sport Line sa bude dodávať v dvoch výbavách – základný model Comfort Sport Line a model najvyššej kategórie Executive Sport Line.**

Vynikajúci športový dizajn

Výrazný dizajn Civicu je v modeli Sport Line zvýraznený pridaním predných a zadných bočných prahov, zadného difuzéra a jemného zadného spojlera, vzdávajúceho hold športovému dedičstvu Hondy. Model Sport Line sa vyznačuje aj 17“ zliatinovými kolesami s lesklou čiernou povrchovou úpravou. **Pridanie kompletných LED svetlometov a denných prevádzkových svetiel stavia na čistejšom smerovaní štýlu, ktorým sa bude vyznačovať celý modelový rad Civic.** Okrem výberu existujúcich farieb pre všetky modely Civic sa Sport Line bude dodávať aj v neprehliadnuteľnej novej modrej perleťovej farbe Obsidian Blue Pearl.

Modernizácia interiéru

Podobne ako pri vylepšeniach exteriéru, aj množstvo štýlových modernizácií interiéru nových variantov Sport Line bude presahovať vylepšenia zavedené v modelovom rade Civic pre rok 2020. **Novinkou pre model Sport Line sú červené detaily stehov na sedadlách, volante, manžete radiacej páky a dverových paneloch, pričom vŕtané hliníkové pedále odzrkadľujú známe športové dedičstvo značky Honda.** Model Sport Line je štandardne vybavený informačno-zábavným systémom Honda CONNECT, ktorého súčasťou je aj rádio DAB, Apple CarPlay a Android Auto. Vo vyšších výbavových stupňoch je do systému integrovaná aj cúvacia kamera. Pri vývoji modelu Sport Line sa kládol dôraz na dosiahnutie čo najpresvedčivejšieho športového výrazu, hodnoty a efektivity. **Model je vybavený vysokoúčinným, súčasne však výkonným 1,0-litrovým trojvalcovým motorom Honda s turbodúchadlom.** Jednotka VTEC Turbo generuje pôsobivých 126 koní a krútiaci moment 200 Nm a nízke emisie CO2 len 107 g/km pri spotrebe 4,8 l/100 km v korelačnom kombinovanom cykle NEDC. Varianty Sport Line sa budú dodávať buď so šesťrýchlostnou manuálnou prevodovkou alebo s automatickou prevodovkou CVT, vybavenou páčkovým radením.
Podobne ako vo všetkých modeloch Civic, aj súčasťou modelu Sport Line je špičkový balík aktívnych bezpečnostných technológií, ktoré automobilu pomohli získať najvyššie hodnotenie v testoch NCAP. Bezpečnostné funkcie sú štandardne doplnené pokročilým systémom aktívnej bezpečnosti Honda SENSING a asistenčnými technológiami. **Súčasťou bezpečnostného systému je brzdový systém na zmierenie následkov zrážky, adaptívny tempomat, upozornenie na vybočenie z jazdného pruhu, systém pre udržanie vozidla v jazdnom pruhu a rozpoznávanie dopravných značiek.** Modely najvyšších výbav budú obsahovať aj informácie o mŕtvom uhle vrátane funkcií monitorovania priečnej premávky a sledovania predchádzajúceho vozidla nízkou rýchlosťou. Civic Sport Line bude dostupný na slovenských dealerstvách Honda od 15. januára 2020 s uvádzacím bonusom až 1.800 EUR a akciovou cenou už od 18.890 EUR.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!