Auto s nulovou poruchovosťou? Priplatíte si trocha viac, ale môžete sa na neho spoľahnúť

Minulý rok sa prémiový hatchback Lexus CT 200h dočkal významného ocenenia za stopercentne bezporuchovú prevádzku počas dvanástich sledovaných mesiacov, teraz jeho výrobcu ocenili ako najspoľahlivejšiu značku vôbec. Lexusu sa očividne darí.
Vydané  Text: 
Japonské autá majú povesť spoľahlivých strojov, ktoré sú schopné jazdiť aj dvadsať rokov bez vážnejších servisných problémov. Môže za to nielen obrovské úsilie investované do vývoja technológií, ale snáď aj samotná povaha Japoncov, ktorá na zlyhania v biznise nahliada ako na osobnú prehru. V každom prípade majú japonské autá ešte viac kladných vlastností, než iba schopnosť zachovať si dobrú technickú kondíciu počas rokov. Športové autá sú naozaj poctivo športovo vyladené, prémiovosť nie je iba vizuálna a estetická, ale aj funkčná a založená na hodnotných materiáloch, po technologickej stránke takisto vozidla spĺňajú náročné kritériá. Najnovšie sa značka Lexus patriaca pod koncern Toyota pochválila, že ju vo Veľkej Británii ocenili ako najspoľahlivejšiu automobilovú značku roka. Toto ocenenie od *What Car?* je pritom založené na prieskume spokojnosti medzi reálnymi majiteľmi vozidiel, čo by malo mať vysokú výpovednú hodnotu.
Tento nový úspech je priamym pokračovaním úspechu z minulého roka, kedy dostal hybridný model CT 200h ocenenie za najspoľahlivejšie auto vôbec. Za obdobie jedného roka totiž vykázal stopercentne bezporuchovú prevádzku, čo ani pri úplne nových autách nie je samozrejmosť. Na Slovensku za túto spoľahlivosť celkom priplatíte sumu, ktorá už nie je ľudová. Lexus CT 200h sa predáva za cenníkových 27 900 €, čo je za hatchback pomerne dosť. Lenže toto je hybrid a model prémiovej značky. Aktuálne si navyše možno uplatniť 5 000 eur ako bonus, čo cenu stláča na úroveň lepšie vybaveného neprémiového hatchbacku. [GALLERY id=29306]
Celá tlačová informácia: Vďaka svetoznámej kvalite a spoľahlivosti svojich vozidiel získal Lexus vo Veľkej Británii ocenenie What Car? 2020 za spoľahlivosť. Uvedený úspech je ďalším nezávislým potvrdením mimoriadnej odolnosti technológie hybridného pohonu s autonómnym dobíjaním, ktorú momentálne používa 96 percent vozidiel Lexus predávaných na trhoch západnej Európy. Ocenenie nadväzuje na mimoriadne výsledky, ktoré Lexus dosiahol v prieskume spoľahlivosti What Car? 2019, kde bola značka tretíkrát po sebe najlepšie hodnoteným výrobcom, pričom hybridný prémiový hatchback CT 200h zaznamenal za sledované obdobie 12 mesiacov 100 % bezporuchovú prevádzku. O výkonoch automobilky Lexus sa pochvalne vyjadruje redaktor magazínu What Car? Steve Huntingford: „V poslednom prieskume spoľahlivosti What Car? zaznamenal Lexus čistú sériu víťazstiev a obsadil najvyššie priečky v kategórii vozidiel do 5 rokov s výsledkom prakticky dokonalých 99 percent, rovnako ako v kategórii vozidiel od 6 do 15 rokov. Skóre 93,3 percenta v poslednej uvedenej kategórii je dôkazom toho, ako dobre táto japonská prémiová značka svoje vozidlá vyrába a prečo si naše ocenenie spoľahlivosti za rok 2020 plne zaslúži.“




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.