Na Slovensku otvorili nový úsek diaľnice. Po pár dňoch sa vodiči začali sťažovať na hrboly a prepadliny, ktoré údajne narúšajú stabilitu auta.

**Len pred niekoľkými týždňami slávnostne otvorili nový diaľničný úsek o dĺžke 15,4 kilometra, ktorý pri Košiciach spája Budimír s Bidovcami.** Cesta by mala výrazne znížiť dopravné zaťaženie na existujúcej ceste prvej triedy. Vydýchnu si predovšetkým obce, ktoré križovala cesta I/20. Pravdepodobnosť dopravných nehôd s tragickými následkami sa otvorením novej diaľnice výrazne zníži a zároveň sa na tento úsek… Prečítať celé
Vydané  Text: 
**Len pred niekoľkými týždňami slávnostne otvorili nový diaľničný úsek o dĺžke 15,4 kilometra, ktorý pri Košiciach spája Budimír s Bidovcami.** Cesta by mala výrazne znížiť dopravné zaťaženie na existujúcej ceste prvej triedy. Vydýchnu si predovšetkým obce, ktoré križovala cesta I/20. Pravdepodobnosť dopravných nehôd s tragickými následkami sa otvorením novej diaľnice výrazne zníži a zároveň sa na tento úsek napojí nový juhovýchodný obchvat Košíc, rýchlostná cesta R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany (14,3 km). Pre túto stavbu aktuálne hľadá Národná diaľničná spoločnosť zhotoviteľa, pričom podpis zmluvy predpokladajú v prvom polroku 2020. Radosť z nového úseku však netrvala dlho a vodiči začali kritizovať kvalitu povrchu cesty, na ktorej sa údajne nachádzajú výrazné hrboly alebo prepadliny. **Ministerstvo aj diaľničná spoločnosť pre portál sme.sk uviedli, že ide o nový bezpečnostný prvok zlepšujúci odvod dažďovej vody.** Tieto nerovnosti sa zároveň nachádzajú pred diaľničným oblúkom, v rámci ktorého sa povrch vozovky jemne naklápa.
Diskusia zo strany vodičov sa však týmto vyjadrením neskončila. Vodiči v komentároch pod článkom na stránke sme.sk argumentujú, že s ničím podobným sa nestretli ani v zahraničí a podľa nich ide o výhovorku zo strany Národnej diaľničnej spoločnosti. **„Diaľnica je nekvalitná a dovolím si tvrdiť aj nebezpečná. S autom „cuklo“ pri nepriaznivom počasí riziko smyku sa zvyšuje,“ napísal jeden z diskutujúcich.** Na spomínaný úsek sme sa vybrali aj my a kritizované nerovnosti na vozovke sú pri prejazde daným úsekom citeľné a ľahko identifikovateľné. **To, či boli plánovanou súčasťou projektu alebo ide len o nezvládnuté napojenie na ďalší stavebný úsek, však posúdiť z miesta vodiča nedokážeme.** Všimli ste si tieto nerovnosti na novej diaľnici pri Košiciach aj vy? Napíšte nám do komentárov, čo si o tom myslíte! –KONIEC ČLÁNKU–

Videotest Renault Clio




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.