Európske auto roka 2020 je vyhlásené, Opel získal cenný marketingový bod pre Corsu

Novým európskym autom roka 2020 sa podľa motoristických novinárov z 31 krajín stali nápadné hatchbacky Opel Corsa a Corsa-e.
Vydané  Text: 
Nový Opel Corsa odštartoval výborne: v poradí už **šiesta generácia** v septembri oslávila svetovú premiéru na medzinárodnom autosalóne IAA vo Frankfurte. Prvýkrát sa hatchback predstavil aj vo verzii s trakčnými akumulátormi na elektrický pohon ako Corsa-e. Najpredávanejší malý automobil teraz získal prestížny titul „Best Buy Car of Europe v roku 2020“. Porota organizácie AUTOBEST, zložená z medzinárodných novinárov z 31 krajín, za víťaza vybrala nováčika značky Opel, a teda vozidlo, ktoré ponúka **najlepší pomer ceny a hodnoty**. Odborníci sa na tom zhodli na základe osobnej skúsenosti a testovacích jázd v Istanbule. Elektrická verzia Corsa-e je údajne **elektromobil pre každého**. Má praktické vlastnosti modelu Corsa, prevádzku bez emisií CO2 a elektrický **dojazd až do 337 kilometrov** (podľa normy WLTP). Toto ocenenie pre model Corsa zároveň znamená hetrik v hodnotení organizácie AUTOBEST: Žiadny iný model nezískal v troch po sebe nasledujúcich generáciách ocenenie „Best Buy Car of Europe“. Aký je podľa značky Opel recept na úspech? „Nový Opel Corsa kombinuje skvelé výhody na každý deň s najlepšími technológiami, úspornou prevádzkou, vzrušujúcim dizajnom a množstvom zábavy za volantom. Každý variant modelu Corsa je vybavený množstvom najmodernejších asistenčných systémov. Patrí medzi ne systém výstrahy pred nehodou s automatickým núdzovým brzdením a detekciou chodcov, ako aj inteligentná regulácia rýchlosti, systém výstrahy pri zmene jazdného pruhu a systém rozpoznávania dopravných značiek,“ uvádza Opel vo svojej tlačovej správe. Spolu s plug-in hybridom Opel Grandland X odštartoval model Corsa-e tento rok spustenie elektrifikácie modelov značky Opel. **Všetky modely výrobcu budú do roku 2024 elektrifikované** – zákazníci si potom budú môcť zvoliť „e“ verziu každého modelu. Rovnako sa elektrické ľahké úžitkové vozidlá stávajú mimoriadne dôležité na „poslednej míli“ v centrách miest. Dodávka Vivaro-e príde na trh v priebehu budúceho roka. Elektrifikované verzie modelov Opel Combo Life, Combo Cargo a Zafira Life prídu následne v roku 2021.

Najlepšie malé služobné auto roka je Opel, ktorý sa u nás ešte ani nepredáva. Nová Corsa mieri vysoko.

Nová Corsa príde s benzínovým, naftovým i elektrickým pohonom za ceny, ktoré zodpovedajú jej nemeckému pôvodu.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!