Predčasne unikla fotka celej Octavie kombi, poukazuje na enormný kufor

Nová Škoda Octavia sa svetu predvedie o týždeň, ale už teraz sa na internete objavila fotografia celého kombi bez maskovania.
Vydané  Text: 
Fotografie nových automobilov sa na internete objavujú pomerne často ešte predtým, ako ich výrobca rozpošle médiám. Nie je to nič nezvyčajné, pretože na svete sú tisíce a tisíce skalných fanúšikov, ktorí sú schopní čakať aj celé noci pred testovacími centrami, sú vyzbrojení fotoaparátmi a pripravení využiť aj tú najmenšiu príležitosť na vyhotovenie fotiek. A inokedy je za celým odhalením iba obyčajná náhoda. Ako sa na svet dostala fotografia novej Škody Octavia kombi nevieme. Je iba takmer isté, že je to skutočný obraz novej Octavie. Aj keď nás jej vzhľad neprekvapuje, musíme sa priznať, že nám stále viac v niektorých detailoch začína pripomínať niekdajšie kontroverzné Alfa Romeo 159 Sportwagon. Pre porovnanie si pozrite nasledovné fotografie: no nebijú vám tie detaily do očí?
Škoda Octavia kombi si vo svojom nasledujúcom vyhotovení ponechá rovnaký rázvor ako predchodca, teda 2 686 mm, ale jej celková dĺžka bude väčšia o 22 milimetrov. To znamená, že populárne kombi dostane o niečo dlhší zadný previs, ktorý býva tak častým problémom pri cúvaní na vyšší obrubník. Lenže aj vďaka nemu bude mať nové kombi obrovský objem batožinového priestoru – v základnej konfigurácii sedadiel až 640 litrov! Keď sa zadné sedadlá sklopia, sprístupní sa nákladný priestor s kapacitou nevídaných 1 700 litrov. Kto to vravel, že keď chcete veľký priestor, musíte si kúpiť esúvečko?
Nová Škoda Octavia kombi s maskovaním. Túto fotografiu rozposielala Škoda Auto do redakcií motoristických médií minulý týždeň.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »