Takto vyzerá elektromobil Opel Corsa-e s kompletne digitálnou prístrojovkou (Frankfurt 2019)

Elektrická Corsa je kandidátom na ten stále pripomínaný „ľudový elektromobil“.
Vydané  Text: 
Elektrická verzia populárneho nemeckého hatchbacku Corsa dosahuje pôsobivý dojazd 330 km (podľa metodiky WLTP) a podporuje rýchle nabíjanie jednosmerným prúdom s výkonom do 100 kW, vďaka ktorému doplní 80 percent akumulátorov už za 30 minút. To znamená až 270 kilometrov ďalšej jazdy. Corsa-e možno stojí v tieni iných elektromobilov, ktoré debutovali na aktuálne prebiehajúcom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom, jedná sa však o veľmi zaujímavý kúsok. Opel Corsa-e je vybavený výlučne elektrickým motorom s maximálnym výkonom 100 kW (136 koní) a maximálnym krútiacim momentom primeraných 260 Nm. Akumulátory majú maximálnu kapacitu 50 kWh, čo je viac ako u väčšiny elektromobilov so štandardnými 41 kWh batériami. Akcelerácia z nuly na rýchlosť 50 km/h prebehne už za 2,8 sekundy a rýchlosť 100 km/h dosiahne v priebehu 8,1 sekundy.
Elektrická Corsa-e sa dodáva s pomerne pestrou technologickou výbavou, zaujímavosťou sú napríklad LED svetlomety IntelliLux LED® matrix light zabraňujúce ožarovaniu protiidúdich vozidiel, rozpoznávanie dopravných značiek, informačný systém so 7- alebo 10-palcovým dotykovým displejom a tiež digitálny prístrojový panel pred volantom. Náš kolega Rudolf Banecký je vo Frankfurte nad Mohanom, aby vám sprostredkoval svoju osobnú skúsenosť s elektromobilom Opel Corsa-e. Všetky naše fotografie nájdete v galérii vyššie.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!