Land Rover v Nitre ukázal nový Defender, ktorý práve debutoval aj vo Frankfurte

Nový Defender je výsledok 70 rokov vývoja značka Land Rover.
Vydané  Text: 
Toto je nový Land Rover Defender. Je ikonou, ktorá je aktualizovaná pre 21. storočie: inteligentný, schopný a bezpečný pre celú rodinu, v kategórii, ktorú si sám vytvoril. New Defender je postavený pre dobrodružné srdcia a zvedavé mysle, pre tých, ktorí poznajú hodnotu komunity a snažia sa zmeniť svet. Nezameniteľná silueta je povedomá, ale zároveň nová. Vyzerá húževnato a je húževnatá, ale má účelný dizajn a vzrušujúce prevedenie. Defender má kultové meno, tvar a schopnosti a môže byť prispôsobený tak, aby svojim majiteľom umožnil maximálne si vychutnať ich vlastný svet.
Počas **siedmich desaťročí** priekopníckych inovácií si automobily značky Land Rover získali jedinečné miesto v srdciach prieskumníkov, humanitárnych agentúr a dobrodružných rodín po celom svete. Nový Defender overený v najdrsnejších prostrediach na Zemi zostáva verný tejto tradícii. Nový Defender je súčasťou dynastie Land Rover, v ktorej dopĺňa jedinečný luxus a kultivovanosť rodiny Range Rover a vysoko schopné a všestranné SUV modelu Discovery. Defender 110 je len prvým z rodiny najschopnejších a najodolnejších áut s pohonom 4×4 na svete. Rýchlo ho bude nasledovať model Defender 90 s krátkym rázvorom kolies a v roku 2020 sa k sérii pripojí niekoľko praktických úžitkových modelov. Inšpirovaný vášňou a úctou k pôvodnému modelu, nový Defender poskytuje taký rozsah schopností a pokročilých technológií pre všetky terény, ktoré zásadne menia a nanovo definujú dobrodružstvo pre 21. storočie, pričom zostáva verný priekopníckemu duchu, ktorý je charakteristickou črtou značky Land Rover už 71 rokov.
### Výkon a účinnosť Výber moderných benzínových a čistejších dieselových motorov zabezpečuje, že nový Defender má výkon, kontrolu a účinnosť v akomkoľvek prostredí. Pohonná jednotka Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) doplní radu budúci rok a poskytne tak vyhliadku na tichý pokrok založený na čisto elektrickom pohone. Pri uvedení na trh obsahuje benzínová zostava štvorvalec P300 a výkonný šesťvalec P400, ktoré využívajú efektívnu technológiu Mild Hybrid Electric Vehicle. Alternatívne si môžu zákazníci vybrať z dvoch štvorvalcových dieselových motorov – D200 a silný D240 – obidva ponúkajú spotrebu paliva len 37,2mpg (7,6 l / 100 km) a emisie CO2 v objeme 199g / km (ekvivalent NEDC). Sanhu o efektivitu podporujú inovatívne technické riešenia vrátane plochého podvozku inšpirovaného monopostami Formule 1, ktorý optimalizuje aerodynamické parametre celého modelového radu.
[GALLERY id=30170] ### Dizajn nabitý emóciou Vďaka výraznej siluete je nový Defender okamžite rozpoznateľný. Veľmi krátke predné a zadné previsy poskytujú vynikajúci predný a zadný nájazdový uhol. Dizajnéri značky Land Rover nanovo definovali známe ochranné známky modelu Defender pre 21. storočie, čím dávali novému vozidlu s pohonom 4×4 účelný vzpriamený postoj a strešné okno Alpine, pričom zachovali zadné dvere s bočným zavesením a zvonku namontované rezervné koleso, vďaka ktorému je originál tak ľahko identifikovateľný. Interiér si zachoval asketickú osobnosť pôvodného modelu Defender odhalením konštrukčných prvkov a uchytení, ktoré zvyčajne zostávajú skryté, s dôrazom na jednoduchosť a praktickosť. Medzi inovatívne prvky patrí radiaca páka upevnená na palubnú dosku., vďaka čomu vznikol priestor pre voliteľné sklápateľné stredné predné sedadlo, ktoré poskytuje trojsedadlové sedenie vpredu aké mali prvé modely značky Land Rover.
Výsledkom je, že Defender 110 ponúka tri konfigurácie sedenia: päťmiestnu, šesťmiestnu, alebo 5 + 2. Objem úložného priestoru za druhým radom sedadiel dosahuje 1 075 litrov, po ich sklopení až 3 380 litrov. Defender 90 bude schopný poskytnúť miesto šestim pasažierom vo vozidle dĺžky kompaktného rodinného hatchbacku. Medzi užívateľsky priateľské funkcie patria praktické dotykové ovládacie prvky a pokročilé technologické inovácie. Odolná pogumovaná podlaha sa ľahko zbaví stôp každodenných dobrodružstiev aj jedinečných expedícií – stačí kefa alebo handra a interiér je zase čistý. Voliteľná sklopná textilná strecha poskytuje zážitok otvoreného interiéru a umožňuje cestujúcim v druhom rade sedadiel modelu Defender 110, aby sa po zaparkovaní mohli postaviť a zažiť safari naplno.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.