Nové BMW má ľadvinky až po zem! Takto bude vyzerať ostrá M4-ka.

Na autosalóne vo Frankfurte predstavilo BMW koncept športového kupé, ktorého **cieľom je predstaviť nový dizajn pre nadchádzajúce ostré modely značky.** Mnohé prvky by si pritom mala osvojiť aj budúca generácie M4-ky. Najrozporuplnejšou časťou predstaveného dizajnu sú (opäť) predné ľadvinky. Tentokrát ich dizajnéri výškovo natiahli na úplné maximum. Opačným smerom sa vybrali pri návrhu svetlometov či spätných… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Na autosalóne vo Frankfurte predstavilo BMW koncept športového kupé, ktorého **cieľom je predstaviť nový dizajn pre nadchádzajúce ostré modely značky.** Mnohé prvky by si pritom mala osvojiť aj budúca generácie M4-ky. Najrozporuplnejšou časťou predstaveného dizajnu sú (opäť) predné ľadvinky. Tentokrát ich dizajnéri výškovo natiahli na úplné maximum. Opačným smerom sa vybrali pri návrhu svetlometov či spätných zrkadiel, ktoré sú o niečo tenšie ako v minulosti. Samozrejme, **do skutočného sériového modelu by sa prvky v tejto konkrétnej podobe s najväčšou pravdepodobnosťou nedostali.** Dizajnérsky tím nám však chce naznačiť, akým smerom sa budú nové „bavoráky“ uberať.
BMW ešte nezverejnilo detailné informácie o novom Concept 4, avšak tie nás ani nemusia zaujímať. Najdôležitejšie predsa je, že teraz už máme predstavu o vzhľade budúcej generácie BMW M4. **Tá by mala podľa všetkého dostať (spoločne s novom M3-kou) pod kapotu trojlitrový radový šesťvalec, ktorému budú pomáhať dve turbodúchadlá.** V štandarde tak môžeme očakávať výkon na úrovni 470 koní, vo verzii Competition pritom prekročí magickú hranicu 500 koní.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »