Toto je nová podoba Golfu! Vyzerá to na najväčšiu zmenu v jeho histórii

Ak ste čakali, že Golf sa bude opäť uberať cestou nenápadnej evolúcie, realita vás nemilo prekvapí.
Vydané  Text: 
Volkswagen Golf 8 (foto via Autoweek.nl)
Nový Volkswagen Golf už netrpezlivo očakávajú nielen motoristickí novinári, ale aj milióny fanúšikov tohto legendárneho auta po celom svete. Najnovšie „špionážne zábery“ odhalili podobu nového Golfu ešte pred oficiálnym predstavením a musíme povedať, že z tejto jeho premeny dvíhame obočie. Zadné partie novej generácie VW Golf budú zachovávať nadväznosť na predchádzajúce modely. Hneď na prvý pohľad je jednoznačne idenfitikovateľné, že sa jedná práve o najslávnejší hatchback značky Volkswagen, jedine tvar zadných svetlometov bude o niečo viac pripomínať súčasný VW Tiguan. Nebude ho však kopírovať. Takisto profil vozidla si udrží typickú siluetu hatchbacku.
Volkswagen Golf 8 (foto via Autoweek.nl)
Najväčšie zmeny sa udali vpredu, konkrétne na svetlometoch. Tie nadobudli tvary, ktoré nie sú pre súčasný Volkswagen typické, dokonca by sme mohli tvrdiť, že pripomínajú svetlomety zo starého Touaregu. Nový dizajnový smer si ale Volkswagen nevyberá len tak náhodne, posudzuje pri ňom nesmierne veľa faktorov a zohľadňuje tiež nastupujúcu generáciu elektromobilov I.D. Fotografie nového Golfu 8 publikoval [holandský magazín Autoweek.nl](https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/volkswagen-golf-8-betrapt/)




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »