Toto by ste mali vidieť: Toyota predstavila špeciálne vozidlo pre olympiádu v Tokiu

Toyota, ako celosvetový partner olympijských a paralympijských hier, predstavila nové špeciálne vozidlo, ktoré uľahčí prepravu na nadchádzajúcich Olympijských hrách v Tokiu 2020. Vozidlo je určené pre športovcov, organizátorov, návštevníkov, hendikepovaných alebo staršie osoby, tehotné ženy alebo pre rodiny s malými deťmi. Prepraví až šesť osôb a k dispozícii bude 200 týchto elektromobilov s batériovým pohonom.
Vydané  Text: 
Pohybovať sa bude priamo v dejisku športových súťaží, ale aj na ďalších oficiálnych miestach, ako je napr. Olympijská dedina. Časť vozového parku bude zároveň slúžiť na pomoc v núdzi na rôznych akciách v priebehu celého leta. Osobný prepravník s názvom APM (Accessible People Mover) bude vyrobený v dvoch variantoch. Model Basic má tri rady sedadiel. Pri prevoze osôb pripútaných na vozík je možné konfiguráciu zmeniť ich sklopením. Z bezpečnostných dôvodov je sedadlo vodiča vyvýšené a umiestnené uprostred, aby vodič videl na cestujúcich a mohol riešiť ich individuálne potreby pri nastupovaní a vystupovaní. Sedadlá pre pasažierov sú prístupné z oboch strán vozidla, nechýbajú bezpečnostné tyče po oboch stranách a rampy pre optimálny prístup a prepravu cestujúcich na vozíku. Ďalšie vozidlo s názvom Relief, teda pomoc v núdzi, má polovicu druhého radu a celý tretí rad vyhradený pre nosidlá s možnosťou zaistenia. Vozidlo bolo zároveň navrhnuté tak, aby v ňom mali miesto dvaja zdravotníci na sedadlách hneď vedľa nosidiel.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.