Pozrite si prvé oficiálne fotografie revolučného Volkswagenu! Má zmeniť obraz značky.

Na internete sa objavilo niekoľko obrázkov zobrazujúcich interiér pripravovaného VW ID.3.
Vydané  Text: 
Tieto obrázky boli prevzaté z videa, ktoré **omylom niekto zavesil na oficiálny YouTube kanál automobilky Volkswagen.** Napriek tomu, že video bolo rýchlo odstránené, rôzne médiá dokázali zachytiť kľúčové detaily nachádzajúce sa vo videu. Na chvíľku sme tak mohli vidieť prvé oficiálne zábery pripravovaného elektromobilu, ktorý má Volkswagen predstaviť už v najbližších mesiacoch. **Pôjde o prvý elektromobil z radu I.D. s číselným označením 3.** Základné informácie o novinke už kolujú internetom a detaily postupne zverejňuje aj samotný Volkswagen. Fotografie maskovaného prototypu prezradili, že I.D. 3 sa bude predávať ako hatchback. Samotným vzhľadom sa však odlíši od ostatným modelov značky. Toto auto bolo totiž od začiatku koncipované ako čistý elektromobil, a preto môžeme očakávať oveľa kratšiu prednú kapotu a vyššie položenú kabínu, pod ktorou sa budú ukrývať akumulátory. **Model I.D. 3 bude dostupný hneď v niekoľkých prevedeniach, vrátane modelu s vrcholnou batériou o kapacite 77 kWh a dojazdom 550 km.** Rovnako originálny má byť aj interiér, do ktorého sme mohli vo videu nahliadnuť. Podobné tvary sme pri Volkswagenoch ešte nevideli. **Veľký infotainment má úplne nový tvar aj operačný systém a za volantom je digitálny prístrojový štít, ktorý je nezvyčajne malý a minimalistický.** Zaujímavý je tiež volič smeru jazdy, pripevnený na pravej strane prístrojového štítu. Podobné riešenie má napríklad BMW i3. Foto: Youtube




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.