Toto je nová Škoda Superb oficiálne! Aj ako hybrid iV!

Káblom dobíjateľný hybrid, luxusné kombi a športovo vyladený Sportline. Úplne nový Superb sa predviedol hneď v niekoľkých verziách!
Vydané  Text: 
Pred niekoľkými minútami sme prostredníctvom našej Facebook stránky [Auto Motor a Šport – Slovensko – AUTOVINY.sk](https://www.facebook.com/automotorasport/posts/1267534510070252) informovali o predstavení prvého moderného elektromobilu značky [Škoda, model Citigo iV](https://www.facebook.com/automotorasport/posts/1267534510070252). Priniesli sme jeho aj jeho autentické fotografie priamo z tlačovej konferencie, ale obávame sa, že malý mestský elektromobil padne do tieňa väčšieho modelu – nového Superbu, ktorý je konečne k dispozícii na oficiálnych fotografiách! Dizajn vlajkovej lode Škody neprešiel drastickými zmenami, čo veľmi oceňujeme. Zachoval si charakter a svoj typický imidž, dizajnéri vylepšovali skôr detaily, pretože po estetickej stránke je súčasná generácia Superbu stále nanajvýš aktuálna.
Škoda Superb Sportline (facelift 2019)
Nová Škoda Superb prichádza hneď v konvenčnej verzii liftback, ďalej ako kombi a tiež v najvyššej komfortnej výbave Laurin & Klement a v športovej úprave Sportline. Obzvlášť nás zaujala plug-in hybridná verzia Superbu. Je to vôbec prvýkrát, kedy sa Superb predstavuje ako plnohodnotný hybrid. Nabíja sa káblom cez konektor umiestnený na prednej maske chladiča. Škoda tak vďaka Superbu iV a Citigo iV oficiálne vstupuje do sveta elektromobility.
Hybridná Škoda Superb iV (2019)
Plug-in hybrid Škoda Superb iV je vybavený benzínovým motorom a doplnkovým elektrickým pohonom prevzatým z Volkswagenu Passat GTE. Jedná sa o benzínový motor s max. výkonom 115 kW (156 k) a elektrický motor s max. výkonom 160 kW (218 k). Maximálny krútiaci moment pohonného systému je dovedna 400 Nm. Lithium-iontový akumulátor je uložený v podlahe pred zadnou nápravou a má kapacitu 13 kWh. Umožňuje čisto elektrický dojazd až 55 kilometrov, to platí podľa metodiky WLTP, čím je Superb iV totožný s hybridným Passatom GTE. Celkový dojazd hybridného Superbu je pôsobivých 850 kilometrov.
Ako hybrid má Superb batožinový priestor s objemom 485 litrov v prípade liftbacku, v kombi je to 510 litrov. Ostatné verzie vozidla bez elektrifikovaného pohonu majú kufor väčší o 140 a 150 litrov. Rovnako ako aj doteraz, Superb sa bude dať zakúpiť v úrovniach výbavy Ambition, Style, Laurin & Klement a Sportline. Vyrábať sa začne v závode v Kvasinkách koncom tohto roku a do predaja príde začiatkom budúceho roka.
Škoda Superb Laurin & Klement (facelift 2019)




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.