Harley-Davidson mieri do sveta formulí

Značka Harley-Davidson sa od svojho vzniku spája s výrobou motocyklov a s motocyklovými závodmi. Už túto jeseň však plánuje rozšíriť svoje aktivity a stane sa súčasťou šampionátu elektrických formulí.
Vydané  Text: 
Už minulé leto Harley-Davidson predstavil svoj záujem o vstúpenie do nových odvetví auto-moto sveta svojou stratégiou s názvom **More Roads**, čím chce osloviť nových jazdcov a najmä ďalšie generácie potencionálnych zákazníkov. Súčasťou novej stratégie sú aj nové produkty, medzi ktorými vyniká model **motocykla LiveWivre s elektrickým pohonom**. Aktuálny trend ekologického jazdenia sa teda nevyhýba ani motocyklovému svetu. Tu však so svojimi inováciami nekončí a už túto jeseň sa zapojí do **šampionátu Formule E**. Zatiaľ sa však nejedná o veľkolepý vstup do sveta elektrických monopostov ako prevádzkovateľ vlastného tímu. Ako **partner a sponzor** plánuje dlhodobo spolupracovať s tímom **Envision Virgin Racing**, ktorý patrí k jedným zo zakladateľov a najúspešnejších tímov šampionátu Formule E. Tímu sa počas svojho pôsobenia na šampionáte podarilo získať viac než 700 bodov, 8 víťazstiev a 23 pódiových umiestnení a stal sa tiež prvým tímov v histórii, ktorému sa podarilo dosiahnuť víťazstvo vo všetkých piatich doterajších sezónach. **Harley teda išiel na istotu** a vybral si toho najlepšieho partnera.
Mark McAllister, viceprezident portfólia manažmentu Harley-Davidson, sa k spolupráci vyjadril, že je nadšený z toho, že budú partnerom jednému z vedúcich zástupcov Formule E, ktorú považuje za najvyššiu formu elektrického pohonu v motošporte. Povedal tiež, že vášeň, profesionalita a nadšenie pre elektrické vozidlá sa zhodujú s ich hodnotami a bude to pre nich úžasná spolupráca.
Nastupujúci trend elektrických vozidiel nasledujú postupne všetky značky a tie silnejšie sa už teraz snažia preraziť v rýchlo sa rozvíjajúcej oblasti elektrickej mobility. Pre spoločnosť Harley-Davidson to bol určite dobrý krok, ako si získať nových priaznivcov a upozorniť na svoju rozbiehajúcu sa ponuku elektrických motocyklov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.