Lexus má konečne skutočné rodinné auto, ale ocenia ho aj najväčší snobi

SUV-čka sú fajn, ale MPV a vanom nemožno uprieť ich pozitíva vyplývajúce z veľkorysých vnútorných rozmerov. Lexus predstavil model s názvom LM, ktorý mieri na úplne novú cieľovku. Napríklad profesionálnych vodičov alebo aj početnejšie rodiny.
Vydané  Text: 
Lexus LM je historicky prvé vozidlo kategórie MPV, aké kedy prémiová japonská automobilka mala v portfóliu. Automobil je síce určený pre ázijský trh, ale nemôžeme sa tváriť, že u nás na starom kontinente podobný automobil nechceme. Práve naopak, tento segment stále ponúka priestor pre nové modely. Nový Lexus LM sa ďaleko na východe predáva v niekoľkých vyhotoveniach, pričom dve z nich sú veľmi zaujímavé aj pre nás: štandardná verzia ponúka priestor pre celkovo sedem osôb, priestranný interiér s vyšším kvalitatívnym štandardom. Stredný rad ponúkne sedadlá pre dve osoby a práve on bude spomedzi všetkých troch radov ten najpohodlnejší.
Vylepšená verzia bude ponúkať pevnú stenu medzi vodičom a zadnými pasažiermi, na nej je osadená 26-palcová obrazovka. V takomto vyhotovení bude Lexus LM určený pre spoločnosti zaoberajúce sa transportom klientov, ktorým záleží na komforte a vysokej kvalite služieb. V takomto vyhotovení bude LM ponúkať iba štyri miesta na sedenie vrátane vodiča a pasažieri si budú môcť užívať jazdu aj vďaka 19 špičkovým reproduktorom značky Mark Levinson.
Pod prednou kapotou vozidla s mimoriadne veľkou maskou chladiča (ešte väčšou ako v BMW radu 7) sa ponúkajú 3,5-litrový šesťvalec (LM 350) a 2,5-valcový štvorvalec s doplnkovým elektromotorom (LM 300h). Automatická prevodovka posiela krútiaci moment pohonného systému na predné, za príplatok na všetky štyri kolesá.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.