Yaris pre USA vyzerá výrazne odlišne od európskeho: kde sa len Toyota nechala inšpirovať?!

Americký Yaris má od toho európskeho veľmi ďaleko.
Vydané  Text: 
Toyota Yaris chce v Spojených štátoch preraziť cenou, spotrebou a bezpečnosťou. Mestský subkompakt prichádza s dizajnom, ktorý priam bije do očí pre svoju odlišnosť od európskej verzie a pre nápadnú podobnosť s konkurenčným japonským automobilom. Správne, podobnosť medzi Toyotou Yaris a Mazdou 2 nie je náhodná, Yaris totiž využíva vnútornosti práve z Mazdy a dizajnéri si ani nedali veľa práce na tom, aby túto skutočnosť zakryli. V konečnom dôsledku je to asi správne, pretože Yaris s génmi Mazdy 2 vyzerá výborne.
Takýto Yaris by ste chceli mať doma v garáži. Na rozdiel od európskej verzie je tá pre Ameriku uhladenejšia a má celkom odlišný interiér. Aj v ňom nachádzame množstvo podobností s Mazdou, respektíve okrem loga na volante je tu od Mazdy všetko.
V Spojených štátoch sa Mazda 2 nepredáva, preto nemožno hovoriť o konkurencii medzi týmito dvomi modelmi, zo spolupráce v takomto prípade ťažia všetky tri strany: Toyota, Mazda i zákazníci. Kuriózne je, že automobilka si na predstavenie nového modelu počkala do prvého apríla. Spočiatku preto uvedenie novinky mohlo vyznieť ako žart, ale opak je pravdou, Toyota Yaris pre severoamerický trh je realitou.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.