Škoda potvrdila vývoj Kodiaqu Pick-up

Škoda Kodiaq Pick-up je oficiálne potvrdený a nie je to predčasný prvoaprílový žart. Automobilka ho vyrobí v limitovanom počte.
Vydané  Text: 
Škoda sa nebojí experimentovať, čo nám dokázala novými modelmi Kamiq, Scala a aktuálne veľmi populárnym konceptom crossoveru s názvom Vision iV. Najnovšie správy z Mladej Boleslavi sa týkajú SUV Kodiaq a jeho nového karosárskeho vyhotovenia v štýle pick-up. Pracovne orientovaný Kodiaq má prísť o druhý pár dverí a o zadné kufrové dvere, na ich miestne vznikle rozmerný nákladný priestor.

Škoda predstavila SUV kupé! Dostane sa do výroby?

Automobilka v Ženeve ukazuje, ako by mohla vyzerať elektrická budúcnosť značky.

**Model Kodiaq Pick-up nie je žart a ani hoax**. Jedná sa o automobil, ktorý práve vzniká v rámci vzdelávacieho programu Škoda Academy a vyrobí sa v limitovanom množstve – automobilka vyrobí iba jeden jediný exemplár. Podpíšu sa pod neho študenti *Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto* a pick-up odhalia už v júni tohto roku. Študenti pripravujú pre automobilku špeciálne verzie jej vozidiel každý rok v rámci praxe. Učia sa nielen navrhovať, ale aj zostrojovať hotové automobily. V minulosti sme mohli vidieť kabriolet CitiJet, Fabiu pick-up s názvom Funstar, Rapid Spaceback kupé s názvom Atero či Sunroq, kabriolet s technikou Karoqu.
Na tvorbe Kodiaqu pick-up sa zúčastňuje celkovo 29 študentov, chlapcov i dievčat vo veku 17 až 20 rokov. S návrhom dizajnu pritom prišiel sám šéfdizajnér Škody Oliver Stefani.

Návrat k tradičnej Rapidke. Škoda Atero sa vynorila a zmizla, išlo pritom o krásny prototyp.

„Návrat k Škode Rapid z roku 1985“ hlásili motoristické časopisy pred dvomi rokmi. Škoda Atero, čoby tradičná rapidka novej generácie, bola krásnym a hodnotným študentským projektom, ktorý by sme chceli vidieť aj v predaji.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »