Ssangyong predstavil nové Korando. Chce sa vyrovnať tým najlepším na trhu.

Veľký návrat zabudnutej automobilky.
Vydané  Text: 
V Ženeve predstavila automobilka úplne novú generáciu kompaktného SUV s názvom Korando. Dizajn karosérie s ostrejšími tvarmi je na prvý pohľad modernejší a pôsobí robustným dojmom. **Celok dotvárajú aj Full LED svetlomety s vertikálnymi hmlovkami.** Masívnejší c-stĺpik naznačuje nárast rozmerov v batožinovom priestore, ktorý zákazníci považovali pri predchádzajúcej generácii za nedostatočný. **Po novom tak bude v základnom usporiadaní dostupných až 551 litrov priestoru.** Ešte zaujímavejšie zmeny sa však odohrali v interiéri.
Palubná doska svojim vypracovaním a architektúrou až nápadne pripomína modely nemeckého Audi, od ktorých preberá charakteristické prepojenie ventilácie s ozdobnou lištou a podobne umiestnený displej infotainmentu natočený na vodiča. **Hlavný displej multimediálneho systému má dosahovať až 10,25-palca, menší 9-palcový sa ukrýva v kaplnke prístrojov.** Automobilka tiež sľubuje nastaviteľné ambientné osvetlenie vo dverách a na palubnej doske pred spolujazdcom. Mnohých určite poteší aj bohatá ponuka jazdných asistentov. Korando by malo ponúknuť asistent pre zjazd kopcov, asistent pre rozjazd do kopca, automatické núdzové brzdenie AEB, **varovanie pred vybočením z pruhu, asistent pre udržiavanie jazdy v pruhu, rozoznávanie dopravných značiek či asistent diaľkových svetiel.**
Pod kapotou debutoval nový benzínový štvorvalec o veľkosti 1,5-litra s turbom, ktorý **ponúkne výkon 163 koní a krútiaci moment 280 Nm.** Vznetovou alternatívnou je 1,6-litrový turbodiesel s výkonom 136 koní s krútiacim momentom 324 Nm. Dvojica motorov by mala byť v základe dodávaná s pohonom predných kolies a manuálnou šesťstupňovou prevodovkou. **Záujemcovia si však budú môcť priplatiť aj za šesťstupňový automat Aisin, alebo pohon všetkých kolies Active 4×4.** Hovorí sa tiež o čisto elektrickej verzii, ktorá sa má predstaviť v priebehu budúceho roka.
Nová generácia narástla takmer vo všetkých smeroch, na dĺžku bude k dispozícii 4 452 mm, na šírku 1 870 mm a rázvor náprav je na slušnej úrovni 2 675 mm. **To posúva Korando do kategórie kompaktných SUV, kde bude konkurovať autám ako Škoda Karoq či Hyundai Tucson.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.