Lexus prvýkrát predal viac ako Porsche. Nemci vraj doplácajú na naftu.

V januári 2019 opustilo európske showroomy Lexusu okolo 3 800 vozidiel, takmer o 600 áut viac ako značky Porsche. Lexus tak na európskom trhu dosiahol vôbec prvýkrát vyšší predaj ako značka z nemeckého Stuttgartu, čím sa patrične pochválil.
Vydané  Text: 
Presne 3 804 áut predaných na európskom trhu za prvý mesiac tohto roka. Je to o 576 exemplárov lepší výsledok ako tradičné nemecké Porsche. Lexus bol navyše jediným výrobcom luxusných automobilov, ktorý v januári zaznamenal nárast predaja v Európe.
Lexus ES
### Nemci trpia kvôli nafte Predaj značky zo Stuttgartu naproti tomu klesol o 49,7 percenta, uvádza Lexus vo svojej správe. Vo veľkej miere to treba pripísať rozhodnutiu automobilky Porsche o ukončení výroby vozidiel s naftovými motormi. Slabšie predajné výsledky nemeckého výrobcu môžu byť takisto výsledkom modelových zmien – najnovšia generácia modelu 911 sa ešte len dostane do autosalónov a značka takisto pracuje na vývoji nového auta s elektrickým pohonom.
Crossover Lexus UX
### Lexus v ofenzíve Zdá sa, že výsledky predaja Lexusu budú ďalej rásť. Japonská značka v týchto dňoch uvádza do predaja celkom nový model – crossover UX. Okrem toho v Európe debutuje sedan ES, ktorý doteraz na tomto trhu nebol dostupný a koncom uplynulého roka prešlo faceliftom kupé RC. Už onedlho sa v showroomoch objaví aj osviežené RC F a celkom nová, ešte športovejšia verzia tohto auta – RC F Track Edition.
Lexus RC








Pokračujte na ďalší príspevok »