Najväčší smoliari, ktorí prišli o vodičské preukazy

Alkohol ani iné omamné látky za volant nepatria. Toto pravidlo poznáme všetci. Ale vedeli ste aj to, že máte zakázané požiť akékoľvek omamné látky aj do príchodu policajtov a vyriešenia dopravnej nehody?
Vydané  Text: 

Bola mu nesmierna zima, zohrial sa alkoholom

Obrovskú smolu mal vodič Octavie na bratislavských EČV. Na rovnom úseku sa vyhol oproti predbiehajúcemu vozidlu. Vodič tohto vozidla drzo telefonoval a plne sa nevenoval riadeniu vozidla aj napriek tomu, že nebezpečne obiehal. Vodič Octavie na jednej strane zabránil čelnej zrážke, na strane druhej sám skončil vybúraný na poli. Celý vyšokovaný a vystresovaný z možnej dopravnej nehody zavolal rodine na pomoc, ktorá sa však mohla dostaviť až o dve hodiny. A keďže mu bola zima, rozhodol sa zahriať alkoholom. Následne sa pri ňom zastavila policajná hliadka, ktorá ho podrobila dychovej skúške. Samozrejme s pozitívnym výsledkom. Lekárske vyšetrenie ani odber krvi vodič nežiadal, keďže alkohol požil až po „došoférovaní“.

Nebojte sa v núdzi osloviť vodičov kamiónov o pomoc, odkazuje český kamionista Martin

Aj keď väčšina šoférov osobných áut vníma kamióny ako prekážku na ceste, v núdzi vedia pomôcť. Odkazuje český kamionista Martin na svojom facebooku.

Kamionista iba „preparkoval“

Kamionista v rámci povinnej prestávy zastavil na čerpacej stanici, a rozhodol sa kúpiť si pivo a nejaký tvrdý alkohol. Po požití alkoholu ho údajne pracovník SBS poprosil, aby kamión presunul, lebo zavadzia. Uviedol mu, že nemôže, lebo pil. Zaspal, a až pri výsluchu sa dozvedel, že spôsobil dopravnú nehodu. Prípad sa odohral v roku 2014 v Bratislave na čerpacej stanici.

Šuchli ste auto na parkovisku a zbabelo ušli? Hrozí vám odobratie vodičského preukazu na 12-60 mesiacov!

Polícia na svojom facebooku radí, ako sa zachovať v prípade, keď ste niekomu šuchli auto.

Preparkovala a na istý čas aj doparkovala…

59 ročná šoférka na Seate Ibiza pri parkovaní šuchla auto. Nič by natom nebolo, keby nenafúkala cez 2 promile. Na svoju obhajobu uviedla, že bola popratať u dcéry, ktorá býva na rovnakej ulici. Popri upratovaní našla domácu slivovicu, a tak si pre „lepšie upratovanie“ odpila rovno 3x. Popri odchode si dala ešte „na cestu“. Na otázku policajta, prečo radšej nešla pešo uviedla, že odnášala veci s bielizňou a mala so sebou 4 nákupné tašky.

Čo presne s vami robí alkohol za volantom? A kedy skutočne strácate kontrolu?

Sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu môže mať fatálne následky. Aký vplyv má alkohol na schopnosť šoférovať a kedy sa stáva naozaj nebezpečným? Odpovede na tieto otázky nájdete v našom článku.

Necítil sa opitý

Zábava gradovala a tak sa 28 ročný vodič Renaultu Clio rozhodol zabehnúť domov po hudobný nástroj. Vypil 3 veľké 12 stupňové pivá, a po hodine vyštartoval. Čo čert nechcel, policajti ho podrobili dychovej skúške s výsledkom cez 1 promile a následne zistili, že šoféroval v čase už zadržaného vodičského preukazu. Na svoju obhajobu dodal, že sa necítil byť opitý, údajne preto, lebo pivom nezapíjal tvrdý alkohol.

A na záver sa to už hodí len doilustrovať evergreenom

Veľa štastných kilometrov prajeme! A hlavne triezvo…








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.