Rolls-Royce v znamení prasaťa

Najnovšia verzia ultraluxusného SUV Rolls-Royce Cullinan je úzko spojená s čínskym kalendárom a práve začínajúcim rokom prasaťa.
Vydané  Text: 
Piateho februára sa svet prehupol do nového roka, ktoré je v Číne zasvätené prasaťu. V našich končinách možno vnímame túto skutočnosť s úsmevom na tvári, ale prasa v tomto prípade znamená zdravie, úspech a blahobyt. Čínsky trh je pre britskú automobilku Rolls-Royce kľúčový, v minulom roku sa na ňom predala dovedna 4 107 kusov svojich modelov, vďaka čomu bol rok 2018 vôbec najúspešnejším v histórii značky. Britská spoločnosť preto pripravila pre svojho klienta, hotelový reťazec Mandarin Oriental v USA, špeciálnu edíciu vozidiel Rolls-Royce Cullinan, ktorá majú byť oslavou čínskeho roku prasaťa.
A čo robí túto edíciu Cullinanov tak výnimočnou? Nie je toho veľa, jedná sa dve špeciálne farby, oboje na karosérii. Prvé vozidlo je lakované vo farbe Magma Red, druhé v takzvanej Scala Red. Obe farby sú červené, čo je najobľúbenejšia farba čínskeho folklóru a reprezentuje úspech, blahobyt, bohatstvo, peniaze. Každý z Cullinanov v červenom laku stojí 300-tisíc amerických dolárov, je poháňaný 6,7-litrovým agregátom V12 s max. výkonom 563 koní. Pre hotely Mandarin Oriental nie sú automobily značky Rolls-Royce žiadnou novinkou, vo svojom vozovom parku má už tri modely tejto automobilky. Okrem Kalifornie sa tieto luxusné hotely nachádzajú aj v Bostone, Miami a Washingtone D.C.








Pokračujte na ďalší príspevok »