Lexus RX v novom dizajne už na jar?

Luxusné SUV sa zrejme čoskoro dočká faceliftu. Lexus RX s novým dizajnom pravdepodobne uvidíme už v apríli na autosalóne v New Yorku a na obzore sa črtá aj piata generácia modelu.
Vydané  Text: 
Podľa portálu Just Auto sa má RX po facelifte dizajnom ešte viac priblížiť k modelu NX, ktorý prešiel zmenami v roku 2017 a celkom novému Lexusu UX, ktorý debutoval začiatkom roka 2018. Môže to znamenať, že charakteristická maska v tvare presýpacích hodín bude menej výrazná, viac integrovaná do karosérie a zmení sa aj tvar svetlometov.
### Piata generácia v roku 2021? Just Auto pritom očakáva pomerne rýchly prechod do úplne novej generácie Lexusu RX. Tá by sa mala podľa ich informácií dostať do výroby v druhej polovici roku 2021. Vozidlo by malo byť postavené na novej modulárnej platforme GA-K a rovnako ako súčasný model sa objaví v štandardnej a predĺženej verzii s dodatočným radom sedadiel. Podľa predpovedí by medzi pohonnými jednotkami nemal chýbať hybridný plug-in a tiež čisto elektrický pohon. Nový Lexus sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyrábať v Japonsku a Kanade.
### Bestseller značky Bolo by prirodzené, keby výroba Lexusu RX ostala v Severnej Amerike, pretože SUV sa tam teší obrovskej popularite, najmä v Spojených štátoch. V Európe je RX druhým najpredávanejším automobilom Lexusu, hneď po modeli NX. Facelift Lexusu RX a premiéra jeho ďalšej generácie budú pre trh s luxusnými SUV nepochybne významnými udalosťami

Test Lexus RX 450h: Majster ticha a pokoja s tromi motormi

Nemožno mu odoprieť označenie za jedno z najpôsobivejších SUV, aké sa nám dostalo do rúk. RX každou jednou jazdou dokazuje, že japonské predstavy o prepychu ladia s tými európskymi.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.