Toto je úplne prvý pohľad na novú Kiu Soul

Nová generácia Soulu bude mať ostrejšie črty a jednoznačne identifikovateľný dizajn. Vzdialene nadviaže na Hyundai Kona, ale z profilu sa bude jednať o celkom odlišný automobil.
Vydané  Text: 
Kia Soul dnes v slovenskej ponuke automobilky nefiguruje v tradičnom variante so spaľovacím motorom, ale iba ako elektromobil Soul EV. Jeho spaľovacie verzie veľkosťou a charakterom čiastočne nahradili modely crossoverov Stonic a Niro. S osadením konvenčných motorov na benzín či naftu projekt Soul nepočíta ani v modelovom roku 2020, kedy by sa mala objaviť jeho úplne nová verzia – už však s výlučne elektrickým pohonom. Automobilka momentálne testuje novú generáciu Soulu a okrem fotiek maskovaného prototypu, ktoré zverejnil portál autoevolution, sa na internete objavili prvé fotografie nemaskovaného vozidla.
Nová Kia Soul vyzerá nepomerne modernejšie ako jej súčasná podoba. Automobil si osvojil ostrejšie črty prednej masky a úzke svetlá s LED technikou pre denné svietenie, stretávacie svetlomety s LEDkami sú potom zapracované do vizuálne menej nápadnej podoby. Vzdialene tak môže nový Soul pripomínať napríklad Hyundai Kona a ďalšie crossovery, ktoré začali využívať tento princíp kompozície predných svetiel. Prototyp na fotografii bez maskovania odhaľuje čierny A-stĺpik, ktorý je v kontraste s modrou úpravou karosérie.
O profile vozidla vieme už nejaký čas, že bude veľmi hranatá a preto nápadná. Soul si teda zachová svoj typický charakter, skôr ako crossover alebo subkompaktné SUV by sme ho považovali za štýlové MPV, respektíve hatchback s vizuálne vysokým batožinovým priestorom.
Doteraz zverejnené materiály poukazujú na pestrú personalizovateľnosť nového Soulu, čo bola vlastnosť aj doteraz predávanej generácie. Automobil by mal po vzore súčasníka prísť v plne elektrickej verzii, portál autoevolution avizuje kapacitu akumulátorov 39,2 kWh, silnejší variant 64 kWh údajne koncern vyhradí pre modely Kia e-Niro a Hyundai Kona Electric. To však platí iba pre Európu. Na ďalších trhoch by sa mala Kia Soul objaviť aj s litrovým trojvalcom 1.0 T-GDi, ďalej s agregátmi 1.6 T-GDi a atmosférickým 2.0 MPI a dokonca s naftovými motormi 1.6 CRDI.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.