Škoda Scala sa ukázala na prvých reálnych záberoch

Kampaň mladoboleslavskej automobilky na nový model Scala pokračuje a k nám sa dostali prvé reálne fotografie kompaktu jazdiaceho po cestách. Má kamufláž, napriek tomu odhaľuje veľa.
Vydané  Text: 
Nová Škoda Scala bude výrazný a moderný hatchback kompaktných rozmerov s veľkorysým vnútorným priestorom. Ako býva zvykom, Škody sú o pol čísla väčšie ako je triedny priemer a rovnakú stratégiu bude využívať aj pri modeli Scala. Nasledovník súčasného Rapidu ponúkne širšiu technologickú výbavu, v ktorej nebudú chýbať ani asistenčné systémy, full LED svetlomety či elektricky sklápateľné ťažné zariadenie. Budúcich majiteľov tiež potešia riešenia Simply Clever, v Scale sa objaví aj dážnik v dverách či škrabka na ľad vo veku palivovej nádrže.
Aj napriek kompaktnému karosárskemu vyhotoveniu Škoda Scala ponúkne rozmerný vnútorný priestor. Priestor na kolená bude totožný s väčšou Octaviou (73 mm), šírka na úrovni lakťov bude 1 425 mm (Octavia má 1 449 mm) a výška pre sediacich pasažierov dosiahne ešte o tri milimetre viac ako pri Octavii (982 vs 980 mm). O pripravovaných motorizáciách sa zatiaľ veľa nehovorí, očakáva sa ale, že Škoda Scala ponúkne benzínové motory s maximálnymi výkonmi v rozpätí 66 kW (90 k) až 110 kW (150 k).








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!