Hyundai na autosalóne v Nitre ukázal Nexo, elektrickú Konu ďalšie zaujímavé modely

FOTOGALÉRIA stánku značky Hyundai na nitrianskom autosalóne 2018.
Vydané  Text: 
Automobilka Hyundai sa na tohtoročný autosalón v Nitre pripravila a návštevníkom odhaľuje svoje nové a modernizované modely. Nepochybne najväčším lákadlom stánku Hyundai sú veľké SUV Santa Fe a vodíkovo-elektrické SUV NEXO, ďalej omladený slovenský hit Hyundai Tucson a športovo ladený hatchback i30 N-Line. Ten preberá niektoré vizuálne prvky z ohromujúceho hothatchu i30 N, motoricky je však tradičným hatchbackom. Okrem uvedených automobilov Hyundai priniesol na Slovensko aj elektrickú verziu populárneho crossoveru KONA, ktorý sa návštevníkom prezentuje v pútavom červenom prevedení s čiernou strechou a šedými detailmi. Vodíkový Nexo ponúkne maximálny dojazd 800 alebo 580 kilometrov (americké a britské tituly uvádzajú 500 míľ), v závislosti od použitej metodiky merania spotreby energie. V porovnaní s predchodcom (ix35 FCEV) je s výkonom 160 koní až o 20 percent efektívnejší, celková účinnosť prvého prototypu dosahovala 60 percent. Novinka by tiež mala riešiť problém predchádzajúceho FCEV modelu, teda problematické štartovanie v zime: podľa Auto Motor und Sport údajne dokáže štartovať aj pri mínus 30 stupňoch Celzia. Všetky fotografie modelov zo stánku Hyundai nájdete v priloženej fotogalérii.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!