Elektrické SUV sú lukratívny trh, novinky plánujú aj Audi a BMW

Mercedes-Benz včera ukázal svoje produkčné elektrické SUV EQC, značky Audi a BMW za pár dní predvedú vlastných reprezentantov tejto kategórie.
Vydané  Text: 
Audi e-Tron je už vo výrobe, v pozadí možno vidieť finálnu podobu jeho predných partií. Predstaviť sa má 17. septembra v San Franciscu.
BMW čoskoro verejnosti ukáže prelomový model Vision iNext, s ktorým chce dobyť trh s elektrickými SUV v roku 2021. Audi e-Tron už schádza z výrobných liniek a plánuje svoju premiéru už na 17. septembra 2018. Očakáva sa, že aj tieto automobily podnietia záujem verejnosti a ostatných výrobcov o výrobu plne elektrických kompaktných SUV-čiek. Do týchto vôd včera vstúpil Mercedes-Benz so svojou značkou EQ a modelom EQC.
Toto je revolučný Mercedes-Benz EQC: SUV elektromobil s výkonom 300 kW a dojazdom 450 kilometrov. Viac: https://www.autoviny.sk/novinky/118572/toto-je-revolucny-mercedes-benz-eqc-suv-elektromobil-s-uzasnym-vzhladom
Elektromobil **Mercedes-Benz EQC** je skutočne pôsobivý – a nielen dizajnom, ktorý nás vskutku prekvapil. SUV s rozmermi 4 761×1 884×1 624 mm a rázvorom 2 873 mm je schopné vďaka 80 kWh akumulátorom odjazdiť asi 450 kilometrov, pri spotrebe energie 22,2 kWh/100 km dokáže jeho pohonný systém vyvinúť maximálny výkon 300 kW a krútiaci moment až 765 Nm.

Toto je revolučný Mercedes-Benz EQC: SUV elektromobil s úžasným vzhľadom!

Čítajte to najpodstatnejšie o historicky prvom plne elektrickom SUV od Mercedes-Benzu

Rovnaké očakávania, *dokonca trocha vyššie*,pretožep prichádzajú neskôr, máme na plánované modely od značiek Audi a BMW.
Pripravovaný crossover od BMW s čisto elektrickým pohonom: BMW iNEXT. Výrazne sa inšpiruje predchádzajúcimi elektrickými konceptmi od BMW.
**BMW iNEXT** sa zatiaľ ukázalo iba na tmavých záberoch, z ktorých je zjavné iba konštrukčné vyhotovenie SUV/crossover. Viditeľné je snáď iba to, že vo výraznej miere preberá dizajnové princípy z konceptu Vision Dynamics. Predné ľadvinky typické pre modely BMW naprieč dekádami ostali zachované aj napriek tomu, že elektromobilita takýto prvok už viac nevyžaduje – nepotrebuje prednú masku chladiča a ani chladič, ako ho poznáme z áut so spaľovacími motormi. Podľa ľudí z BMW by mal byť model iNEXT reálnym konkurentom pre Teslu Model 3. Chceme však veriť, že Nemci posadia latku kvality ešte vyššie.
Pripravovaný crossover od BMW s čisto elektrickým pohonom: BMW iNEXT. Výrazne sa inšpiruje predchádzajúcimi elektrickými konceptmi od BMW.
**Audi e-Tron** už schádza z výrobných liniek a pripravuje sa na svoju premiéru, ktorá je naplánovaná na 17. septembra v San Franciscu. O elektrickom crossoveri/SUV od Audi počúvame už veľmi dlho a už pomaly strácame prehľad v tom, čo je štúdia, čo koncept a čo predprodukčný model. Tentokrát sa má ingolstadtská automobilka pochlapiť a ukázať verziu, ktorú si budete môcť čoskoro kúpiť.
Audi e-Tron je už vo výrobe, v pozadí možno vidieť finálnu podobu jeho predných partií. Predstaviť sa má 17. septembra v San Franciscu.
Správy z Auto Weeku a ďalších odborných magazínov zmieňujú veľké očakávania na technické vlastnosti avizovaného elektromobilu: kapacita akumulátorov má dosahovať nadštandardných 95 kWh, dojazd viac ako 400 kilometrov (podľa WLTP), hovorí sa však o možnom dojazde až 700 kilometrov. Cena má štartovať na priaznivých 82 500 eur.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.