Škoda pripravuje nové modely RS! Dočkáme sa športovej Fabie?

Aktuálna ponuka verzií s označením RS je orientovaná len na model Octavia. Čoskoro však pribudne **športový Kodiaq,** ktorý prednedávnom pokoril rekord na Nürburgringu v kategórii Najrýchlejšie sedemmiestne SUV. Šéf marketingu a predaja automobilky Škoda, Alain Favey, pre portál Autocar navyše prezradil, že Kodiaq nebude posledným RS modelom značky. Adolescentných fanúšikov vysokého výkonu a asistenčných služieb však upozorňuje, že… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Aktuálna ponuka verzií s označením RS je orientovaná len na model Octavia. Čoskoro však pribudne **športový Kodiaq,** ktorý prednedávnom pokoril rekord na Nürburgringu v kategórii Najrýchlejšie sedemmiestne SUV.
Zdroj: X-Tomi Design
Šéf marketingu a predaja automobilky Škoda, Alain Favey, pre portál Autocar navyše prezradil, že Kodiaq nebude posledným RS modelom značky. Adolescentných fanúšikov vysokého výkonu a asistenčných služieb však upozorňuje, že budúce modely s týmto označením **nemusia byť nutne zamerané na dynamické jazdné vlastnosti.** Zákazníkov plánujú lákať na dizajn a štýl týchto verzií.
S najväčšou pravdepodobnosťou sa tejto podoby dočká prvý elektromobil značky. Sériový model plánujú predstaviť už v roku 2020. Favey však pripustil aj **ďalšie špekulácie ohľadom obľúbenej Fabie, ktorá sa vo svojej 3. generácii nedočkala verzie RS.** Ďalšiu ostrú Fabiu vraj uvidíme až v budúcej generácii, ktorá sa predstaví spoločne s elektromobilom v roku 2020.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »