Lada predstavila športovú verziu Vesty! Páči sa vám?

Automobilka využila svoje skúsenosti zo seriálu WTCC.
Vydané  Text: 
Po takmer dvoch rokoch od odhalenia prichádza Vesta aj v športovej verzii. Neočakávajte však športové žihadlo, ktoré zrýchlením vyrazí dych. Prepracovaný atmosférický motor 1.8 totiž **vyprodukuje (na dnešné pomery) skromných 107 kW (145 k) a 187 Nm.** V porovnaní so štandardným vyhotovením je **Vesta Sport ľahšia o takmer 20 kilogramov (1 211 kg),** vďaka čomu môže zrýchliť z **0-100 km/h za 9,6 sekundy.** Maximálna rýchlosť atakuje 200 km/h.
Lepšie dynamické výsledky boli dosiahnuté **znížením podvozka o 16 mm,** pričom došlo k rozšíreniu rozchodu kolies na oboch nápravách. Prevedenie Sport dostalo prepracovaný predný nárazník, kde okrem iného zaujmú napríklad chrómové lišty. Vzadu nájdeme dvojitú koncovku výfuku a integrovaný spojler s tretím brzdovým svetlom.**Štandardom budú 17“ zliatinové kolesá,** za príplatok majú byť k dispozícii aj osemnástky. **Novinka sa oficiálne predstaví na blížiacom sa autosalóne v Moskve, ktorý štartuje začiatkom septembra.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.