Čakali ste najrýchlejší športiak? TOTO je auto, ktoré použili pri Veľkej vlakovej lúpeži!

Auto, ktoré bolo spolupáchateľom pri Veľkej vlakovej lúpeži zakúpil tajomným zberateľ vozidiel za astronomickú sumu. Lotus Cortina, ktorý mal najazdených len 3 000 kilometrov patril zločincovi menom Bruce Reynolds, ktorý bol aj hlavným mozgom útoku na vlak.
Vydané  Text: 
Ten sa uskutočnil v Hertfordshire v roku 1963. Celý gang vtedy ukradol z poštového vlaku viac ako 3 milióny libier v použitých bankovkách.
Po viac ako 20 rokoch bolo biele auto s výraznými zelenými svetlami po stranách „zadržané“ v islom britskom zámku. Pozoruhodný Ford bol v perfektnom stave. Vo svojej dobe patril k jedným z najkrajších vozidiel začiatku šesťdesiatych rokov. Reynolds sa po úteku skrýval v Mexiku a v Kanade predtým, než ho v roku 1968 chytili v Torquay a odsúdili na 25 rokov väzenia.
Zadržaný Bruce Reynolds.
Po prepustený v roku 1978 sa dostal do väzenia po druhý raz za obchodovanie s drogami. Čo sa týka auta, s pôvodným evidenčným číslom BMK 723A ho zakúpil záhadný nadšenec, ktorý si ho ponechal vo svojej súkromnej zbierke. *Zdroj: telegraph.co.uk*








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.