Snívate o Toyote Supra s motorom od BMW? Jej cena vás veľmi milo poteší

### Ako hovoria najnovšie správy zo špecializovaného odborného fóra SupraMKV, nová Toyota Supra by mohla mať skutočne priaznivú cenovku. Superšportové auto s výkonom 340 koní, ktorého priamym konkurentom je Porsche Cayman a pripravované nové BMW Z4, by malo stáť iba 63 500 amerických dolárov. Táto sumička nepochybne milo prekvapí všetkých, ktorí rozumejú dôvodom vyšších cien športových automobilov. Ešte… Prečítať celé
Vydané  Text: 
### Ako hovoria najnovšie správy zo špecializovaného odborného fóra SupraMKV, nová Toyota Supra by mohla mať skutočne priaznivú cenovku. Superšportové auto s výkonom 340 koní, ktorého priamym konkurentom je Porsche Cayman a pripravované nové BMW Z4, by malo stáť iba 63 500 amerických dolárov. Táto sumička nepochybne milo prekvapí všetkých, ktorí rozumejú dôvodom vyšších cien športových automobilov. Ešte k úvodu je potrebné podotknúť, že správa o cene Toyoty Supra je zatiaľ neoficiálna, ale keďže sme ju získali priamo od agentúrneho zastúpenia Toyoty, skoro určite bude uvedených 63 500 USD reálnych. Nový model Toyota Supra by mal poháňať motor 3.0 R6 s turbodúchadlom a výkonom 340 koní. Autor príspevku sa odvoláva na „spoľahlivý zdroj“, teda priamo na Toyotu. Ak sa informácie o cene Supry potvrdia, nový superautomobil Toyoty sa ocitne medzi základným Porsche 718 Cayman, ktorého cena je 56 900 USD a výkonnejším 718 Cayman S, dostupným od 69 300 USD. Auto pravdepodobne predstavia na jesennom autosalóne v Paríži spolu s veľmi podobným modelom BMW Z4.
Toyota Supra (2019) s preplňovaným motorom od BMW bude mať výkon 340 konských síl. Cena 63 500 USD sa nám zdá byť veľmi priaznivá, ak zohľadníme fakt, že ide o jedno TOP áut svojej kategórie.
## Stovka za 4,5 sekundy Preplňovaný motor Toyoty Supra vyvinula automobilka BMW. Jeho maximálny krútiaci moment má predstavovať 500 Nm a umožniť vozidlu zrýchlenie na 96 km/h za 4,5 sekundy. Predchádzajúce neoverené informácie hovorili o menšom štvorvalci o objeme 2.0 litra a výkonom 251 k – mohlo by ísť o základný motor v ponuke. Hmotnosť vozidla má byť necelých 1500 kg.
Toyota Supra (2019) s preplňovaným motorom od BMW bude mať výkon 340 konských síl. Cena 63 500 USD sa nám zdá byť veľmi priaznivá, ak zohľadníme fakt, že ide o jedno TOP áut svojej kategórie.
## Luxusné superauto Z neoficiálnych informácií tiež vyplýva, že Supra dostane 19-palcové ráfiky. Interiér má byť na úrovni Lexusu a zahŕňať digitálnu prístrojovú dosku, priehľadný Head-up displej, volant a multimediálny displej od BMW. K dispozícii bude aj navigácia a systémy aktívnej bezpečnosti vrátane systému predchádzania kolíziám, systému na udržanie vozidla v jazdnom pruhu a parkovacieho asistenta. Informácie naznačujú, že Toyota vyvinula novú plaketu s logom Supra a na zadnej strane bude umiestnené sivo-červené logo GR.
Toyota Supra v minulosti
## Supra v pretekárskej verzii V marci na ženevskom autosalóne predstavili pretekársky koncept, ktorý naznačil odhodlanie Toyoty priviesť späť k životu kultový model značky. Toyota GR Supra Racing Concept je dvojdverové kupé s pohonom zadných kolies a motorom umiestneným vpredu, vyrobené z ľahkých kompozitných materiálov. Vozidlo má znížené predné a zadné zavesenie, pretekársky výfuk, pretekárske disky BBS a pneumatiky Michelin. Brzdová sústava využíva pretekárske strmene a kotúče Brembo Racing. V pretekárskej kabíne sa nachádza klietka proti prevráteniu, sedadlá a bezpečnostné pásy PMP a športový volant na špeciálnom stĺpiku s radiacimi páčkami.








Pokračujte na ďalší príspevok »