SEAT bude vyvíjať technológiu CNG pre koncern Volkswagen

Technické centrum SEAT, ktoré zamestnáva vyše 1000 inžinierov, bude vyvíjať technológiu CNG pre celý koncern Volkswagen.
Vydané  Text: 

Stlačený zemný plyn ako palivo prináša zníženie prevádzkových nákladov o 55 % oproti benzínu a 30 % oproti nafte. CNG pritom nie je iba preklenovacou technológiou ale reálnou alternatívou z dlhodobého horizontu, uvádza SEAT vo svojej tlačovej správe.

Luca de Meo, predseda predstavenstva SEAT, S.A., dnes ráno otvoril 6. kongres GASNAM v Madride, na ktorom sa zúčastnil aj prezident GASNAM José Ramón Freire; generálny tajomník priemyslu a malých a stredných podnikov Begoña Cristeto a portugalský minister energetiky Jorge Seguro Sanches.
Luca de Meo, predseda predstavenstva SEAT, S.A. (foto: SEAT)
V tejto súvislosti Luca de Meo zdôraznil, že „zemný plyn ako palivo má veľký potenciál rovnako pre automobilový priemysel ako aj pre plynárenský priemysel samotný.“ SEAT má pozíciu referenčnej značky koncernu Volkswagen v rámci stratégie využívania stlačeného zemného plynu CNG (Compressed Natural Gas). V tejto súvislosti predseda predstavenstva SEAT oznámil, že technické centrum SEAT, ktoré zamestnáva vyše 1000 inžinierov, bude vyvíjať technológiu CNG pre celý koncern Volkswagen, čím sa posunie na nadnárodnú úroveň. „Chceme aby táto technológia vznikala v Španielsku, chceme byť jej priekopníkmi a veríme, že sa nám to podarí,“ povedal Luca de Meo.

Čítajte aj: Test Seat Leon 1.4 TGI: Na plný plyn!

Luca de Meo definoval CNG ako „ekologickú a ekonomickú alternatívu k tradičným palivám a elektromobilom.“ V tejto súvislosti zdôraznil, že zákazníci požadujú väčší dojazd a kratší čas tankovania ako im môžu zabezpečiť elektromobily nabíjané doma alebo počas pobytu v práci. „Celý proces musí byť jednoduchý a ekonomický.“ „Na technológii CNG je dobré to, že je už dostupná,“ čo znamená, že „nevyžaduje veľké investície a môžeme ju poskytovať zákazníkom v širokom rozsahu.“ K veľkým prednostiam patrí tankovanie, ktoré je rýchle a čisté, ako aj náklady na technológiu porovnateľné s pohonom na benzín a naftu. Preto „CNG nie je iba preklenovacou technológiou ale reálnou alternatívou z dlhodobého horizontu.“








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!