Luxusný Rolls-Royce Wraith Luminary obsahuje drevo z Česka

Rolls-Royce prináša koncepciu individualizácie na vyššiu úroveň a uvádza limitovanú edíciu iba 55 kusov série Wraith Luminary. Na streche možno vidieť aj padajúce hviezdy…
Vydané  Text: 
Rolls-Royce predstavuje Wraith Luminary Collection ako vrchol luxusu a individualizácie automobilu v celom priemysle. Ide pritom o priamu odpoveď na stále rastúci dopyt po automobiloch Rolls-Royce. Značka vytvorila limitovanú sériu 55 nádherných kusov modelu Wraith, pričom charakteristické sú ešte vyššou mierou pozornosti, ktorú automobilom tejto značky venujú pracovníci, ktorí ich skladajú ručne. Nová edícia je výsledkom práce dielne Rolls-Royce Bespoke, ktorá pripravuje automobily špeciálnych kvalít pre zberateľské účely. Cena týchto modelov nebude ani zďaleka prívetivá, očakáva sa však, že v nasledujúcich rokoch aj tak narastie.
Motívom limitovanej edície je „Zlatá hodina“ a lak karosérie Sunburst Grey. Pod hlavičkou tohto motívu je Rolls-Royce Wraith vybavený špeciálnou úpravou na karosérii s grafikou vychádzajúceho alebo zapadajúceho slnka. Tieto čiary a motívy slnka sú pritom maľované ručne. RUČNE!
Tmavé dubové drevo (Tudor Oak) pochádza z Českej republiky a je jedným z typických prvkov kolekcie Luminary. Značka si ho vybrala pre jeho hlbokú farbu a hustú štruktúru a zaujímavosťou je, že je perforované tak, aby cez neho prenikalo jemné decentné svetlo. Tieto drevené obklady nachádzame na dverách vedľa sedadiel a výsledok je priam úchvatný. 176 svetelných zdrojov LED na strope vytvára vzor pripomínajúci nočnú oblohu, tento efekt však nachádzame aj v ostatných modeloch od Rollsu.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.