Opel Corsa GSi sa po rokoch vracia s výkonom 150 koní

Nemecký výrobca nedávno predstavil športový subbrand GSi prostredníctvom Insignie, teraz nastal čas na športovú úpravu malého modelu Corsa. Poznáme prvé detaily.
Vydané  Text: 
Malé mestské auto na prvý pohľad zaujme agresívnou štylizáciou, ktorou sa verzia GSi výraznejšie odlíši od sériového variantu. Okrem karosérie lakovanej pútavým žltým lakom boli pridané väčšie prívody vzduchu, nová mriežka chladiča, zväčšené červené brzdové strmene a športové estetické doplnky. Na streche je namontovaný malý spojler, ktorý zlepší prítlak. Celý bol umiestnený na veľkých 18-palcových diskoch. Vozidlo je postavené na základoch modelov OPC, Corsa je preto je pevnejšia a citlivejšia. V interiéri potom nachádzame príplatkové sedadlá Recaro Recliner, štandardné vybavenie obsiahne športový volant potiahnutý kožou, športovú prevodovku a hliníkové pedálové podložky.
Opel zatiaľ neupresňuje, ktorý motor bude pracovať pod kapotou Corsy GSi, ale môžeme očakávať preplňovaný motor s objemom 1,4 litra s výkonom okolo 150 koní/220 Nm. To by malo stačiť na zrýchlenie z nuly na sto za 8,9 sekundy. Je takmer isté, že sa pod kapotou neobjaví 1,6-litrový motor z OPC.
Opel Corsa GSi A (1990–93)
Nový model Opel Corsa GSi bude uvedený na trh neskôr v tomto roku a bude jednou z posledných verzií súčasnej generácie Corsy. Na britskom trhu bude automobil vystupovať pod názvom Vauxhall Corsa GSi.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.