BMW M8 Gran Coupe je asi najreálnejší koncept auta z tohtoročnej Ženevy

Nový model sa pretaví na sériové modely BMW radu 8 Gran Coupé a BMW M8 Gran Coupé v priebehu budúceho roka.
Vydané  Text: 

Štúdia BMW Concept M8 Gran Coupé ilustruje význam písmena M v typickom očarujúcom štýle značky BMW: M znamená maximum, maximum všetkého. Spolu s excelentnou dynamikou je BMW Concept M8 Gran Coupé stelesnením novej stránky luxusu značky BMW – ultra športovej, extrovertnej a polarizujúcej.
BMW Concept M8 Gran Coupé je viac ako len luxusné športové vozidlo so štvoricou dverí. Symbolizuje nový a unikátny prístup k luxusu. „BMW Concept M8 Gran Coupé je navrhnuté tak, aby dráždilo, polarizovalo a aby vyvolalo emócie,” vysvetľuje Domagoj Dukec, Vice President Design BMW M a BMW i. „Týmto vozidlom chceme osloviť ľudí, ktorí hľadajú niečo špeciálne a zároveň chcú vystúpiť z radu. BMW M tak neomylne vytiahlo luxus z jeho bežnej komfortnej zóny.” Tak ako predtým v štúdii BMW Concept radu 8, aj BMW Concept M8 Gran Coupé ukazuje nový dizajnový jazyk značky BMW, ktorý sa prejavuje najmä expresívnym spracovaním povrchov, čo zvýrazňuje dynamiku vozidla výraznejšie než len samotné tvarovanie karosérie. Grafické spracovanie povrchov zvýrazňuje zopár precíznych bočných línií.
Lakovanie zelenkavou farbou Salève Vert vytvára pri rôznych svetelných podmienkach vizuálny pocit farebného prechodu zo zelenej do sivasto modrej. Odhaľuje sa tak premyslená súhra povrchov, ktorá dopĺňa zlaté orámovanie okien, zvýrazňuje M mriežku chladiča, zlaté lakovanie brzdových strmeňov, diskov kolies a dvojitých koncoviek výfukového potrubia. Vozidlo tak dostáva úplne nový vzhľad, za ktorým sa zaručene určite otočí každá hlava.
Príťažlivý exteriér štúdie BMW Concept M8 Gran Coupé spája hlavné hodnoty BMW M s eleganciou a luxusom a vytvára nové podmanivé formy, pričom ukazuje novú a vzrušujúcu tvár BMW M. Nový model sa v rámci BMW Group pretaví na sériové modely BMW radu 8 Gran Coupé a BMW M8 Gran Coupé, ktoré sa predstavia v priebehu roka 2019 a doplnia modelovú rodinu BMW radu 8.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.