Ktorá veľká ŽENA nemá vodičák, hoci šoféruje a jej auto nemusí mať ani ešpézetky?

Vo veku 91 rokov ešte stále sadá za volant, hoci má ako „Jej Veličenstvo“ výsadné právo v Británii šoférovať bez vodičského oprávnenia. Medzi jej mnohé privilégia patrí aj možnosť jazdiť bez štátnej poznávacej značky!
Vydané  Text: 
Kráľovná si už rozvíjala svoje motoristické zručnosti ako tínedžerka v druhej svetovej vojne, keď vstúpila do Červeného kríža. Bola dokonca vyškolená ako vodič-mechanik a naučila sa ako meniť koleso, či základné opravy motora a riadenie sanitky a nákladného auta. Získala tým povesť nebojácnej panovníčky, ktorá nemá problém zašpiniť si ruky.
**Kráľovná autá miluje** V roku 1998 dokonca šokovala kráľa Abdulláha zo Saudskej Arábie, keď trvala na tom, že ho sama prevezie okolo kráľovského sídla Balmoral v Škótsku. Ženy totiž nemajú povolenie jazdiť v Saudskej Arábii a Abdullah nebol zvyknutý mať pri sebe šoférku a ešte aj kráľovnú!
**Protokol diktuje…** … že panovník by mal byť na verejnosti vždy vozený a sedieť na zadnom sedadle. Zdá sa, že britská kráľovná je tak trochu rebelka! *Zdroj: hellomagazine.com*








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.